blog

Trends voor een futureproof horecazaak in 2024

What’s cooking in 2024? Influencer marketing, het personeelstekort, een duurzamer bewustzijn, het horecalandschap speelt in op trends en verandert voortdurend. Wat de pot schaft volgend jaar is moeilijk te voorspellen, maar volg je deze trends, dan zit je horecazaak safe om er in 2024 een sfeervol, smakelijk en succesvol jaar van te maken.

Datagedreven en digitaal

Digitalisering wordt meer dan vanzelfsprekend, niet alleen om te besparen op personeelskosten, maar ook om het gemak voor de gasten te verhogen. Als horeca-uitbater ben je een ondernemer die zijn zaak zo efficiënt mogelijk wil runnen. Voorraadbeheer of kassasystemen worden met de hulp van software en technologie dan ook steeds slimmer ingericht.

Bij de inrichting van je horecazaak komen dus steeds meer technieken kijken. En de materie wordt complexer. Wil je het verschil maken? Doe dat niet alleen met een knap interieur, maar ook met een horecazaak die praktisch is, innovatief, energiezuinig en meesurft op de technologische golven.

Duurzaam design

Ook in 2024 blijven we zoeken naar manieren om de impact op het klimaat te minimaliseren en ruimtes te creëren die mooi, maar ook milieuvriendelijk zijn. Nog belangrijker wordt de keuze voor duurzaam design, een energie-efficiënt lichtplan of bijvoorbeeld gerecycleerde materialen.


Warme en uitnodigende sfeer

Een bezoek aan een horecazaak is meer dan ooit een vlucht, van alle harde nieuwsbeelden bijvoorbeeld of de ratrace van alledag. In 2024 creëren we ruimtes die bijzonder warm en uitnodigend aanvoelen. Fluweelzachte texturen, afgeronde hoeken en organische vormen, comfortabel meubilair en warme sfeerverlichting maken van je horecazaak een boeiende, maar ook heel huiselijke plek. Materialen, kleuren, geuren, alles ademt hospitality en zorgt ervoor dat elke gast zich meteen thuis voelt en tot rust komt.

Hybride blijft hot

In elke moderne horecazaak wordt het functionele aan beleving gekoppeld, en dat vraagt om flexibiliteit in het interieur. In een bakkerij kan je ook iets drinken of in een restaurant koop je ook delicatessen. Blurring dus, en hoe beter je daarin slaagt, hoe toffer de klantenervaring. Ook hotels springen in 2024 volop op de trend, als antwoord op het steeds veranderende profiel van de moderne hotelgast. Het hybride hotel heeft het allemaal: seminarieruimtes, maar ook een toffe chillplek voor backpackers of een romantische setting voor het koppel op citytrip.

Ontwerpen met de natuur

En dat gaat over zoveel meer dan een plant of wat groen om de ruimte warmer in te kleden. Bij het ontwerp van een horecazaak denken we niet alleen esthetisch, maar vooral ook aan het comfort en het welzijn van de gasten. We halen de natuur en ‘buiten’ binnen. Denk aan voldoende daglicht, grote ramen, een goede akoestiek, een optimaal binnenklimaat of de toepassing van natuurlijke, rustgevende vormen en materialen. Biophilic design in het interieurconcept zet het welzijn van de gast voorop en is daarom helemaal futureproof.

Grote plannen voor 2024? Of wil je jouw horecazaak klaarstomen voor de toekomst? We zitten graag samen aan tafel om jouw wensen te bespreken en onze visie uit de doeken te doen. Tot binnenkort!

Ambitieuze plannen voor 2024? Download ons e-book

Denk je aan het opstarten of renoveren van een horecazaak? Download ons gratis e-book waarin we je meenemen doorheen de stappen voor een succesvolle horecazaak.

Download gratis