blog

Waarom is een ergonomische kantoorinrichting zo belangrijk?

Naast functioneel is het kantoor van de toekomst vooral ergonomisch. Oubollig, kil en te zakelijk is gelukkig voorbij. Een ergonomisch kantoor is een gezonde omgeving waar energieke en fitte werknemers centraal staan. Het is een plek waar mensen graag komen, maar waar ook deadlines gehaald worden.

Met de fiets naar kantoor, een voedzame lunch, een gezonde snack tussendoor en een korte wandeling in de middagpauze, ook op het werk wint een fitte en gezonde levensstijl aan belang. En dat mag ook je kantoorinrichting uitstralen. Het kantoor is een plek waar iedereen zich goed voelt. Het is een ruimte die werknemers zuurstof geeft en stress reduceert. De inrichting straalt rust uit en geeft werknemers energie.

Lang zitten is ongezond

Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd. Wie veel neerzit, loopt een hoger risico op lage rugpijn, maar ook op diabetes en hart- of vaatziekten. 70% van onze tijd brengen we zittend door, zeker op kantoor. We tokkelen een hele dag op de laptop en zitten straks misschien weer in de file of op de trein naar huis. We zijn goed in zitten omdat onze maatschappij daar grotendeels is op ingericht. Met een slimme kantoorinrichting ga je alvast op het werk meer beweging stimuleren.

Dynamisch interieur

Een ergonomische kantoorinrichting is dynamisch. Acht uur aan een bureau zitten is lang en daarom is er op kantoor voldoende ruimte om de benen te strekken of even te ontspannen. Net als locatie of functionaliteit, worden ook well-being en beleving belangrijke factoren in de inrichting van je kantoor. Een ontspanningsruimte trekt je werknemers even weg van hun desk en ellenlange to-dolijst. Een spelletje pingpong tussendoor maakt het hoofd leeg en in de cosy corner kan er onderuitgezakt worden met de collega’s.

Flexibel en functioneel

Een dynamische sfeer creëer je ook met een flexibel interieur. Laat je werknemers spelen met verplaatsbare kantoormeubelen. Waarom geen bureau integreren waaraan je kan rechtstaan? Een slimme interieurinrichting van je kantoor is flexibel en zet het comfort van je werknemers centraal. Het past zich voortdurend aan aan de mensen die er elke dag komen werken, en elke werknemer kan overal inpluggen.

Go with the flow

Een goede circulatie is belangrijk, net als een goed uitgedacht grondplan. In drie stappen aan de espressomachine? Maak er gerust een paar meter van en lok je werknemers in hun koffiepauze naar een gezellige corner. Denk goed na over looproutes en workflow, maar ook over een optimale klimaat- en luchtbeheersing. Hoe kunnen je werknemers optimaal presteren?

Eenvoudige ingrepen

Het spreekt voor zich dat ook meubelen belangrijk zijn in een ergonomische kantoorinrichting. Maar denk ook aan kleine verbeteringen: beeldschermen op ooghoogte of bureaus die in hoogte verstelbaar zijn bijvoorbeeld. Een paar eenvoudige ingrepen kunnen al veel fysieke klachten verminderen en ervoor zorgen dat je werknemers op kantoor beter in hun vel zitten. Dat doet wonderen voor het werkgeluk, maar ook voor de productiviteit en creativiteit. En dat maakt het dan weer een heel rendabele investering.

Wil jij ook een kantoorinrichting waar je werknemers in topvorm zijn en optimaal presteren? Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismakingsgesprek.