Zo creëer je een hotelinrichting waar elke gast tot rust komt

Ben je op vakantie met het gezin, onderweg voor zaken of boek je een weekend met vrienden, op hotel ben je altijd op zoek naar rust en nét dat tikkeltje meer. Van het onthaal in de lobby tot het ontwaken de volgende ochtend, de beleving moet kloppen. Als hospitality-experts werken wij een interieurervaring uit die boeit, aantrekt en rust geeft.

Nergens is hospitality zo belangrijk als op hotel. Van het inchecken tot het weer buitenstappen, je wordt in de watten gelegd en dat maakt de hotelbeleving uniek. Of je net een stad hebt bezocht of een congres achter de rug hebt, wanneer je de lobby van een hotel binnenstapt, kom je even in een ander universum terecht. Je vindt er rust, huiselijkheid, klasse en heel veel beleving.

Gasten voelen zich helemaal thuis

Wanneer je de deur van een hotelkamer opent, wil je een wauw-gevoel. Ook rust is belangrijk en een huiselijke sfeer. Materialen en kleuren voelen warm aan en gezellig, maar ook verlichting straalt een zachte sfeer uit. Vaak zit het in details. Zelfs geuren kunnen ervoor zorgen dat gasten zich thuis voelen en helemaal tot rust komen.

Het gevoel van comfort is onbetaalbaar

Installeer je je met een cocktail aan de bar of in de lobby, dan zit je het liefst comfortabel. Maar ook in bed moet je heerlijk kunnen wegdromen. Op hotel is luxe belangrijk, maar comfort nog net iets meer. Het moet beter voelen dan thuis. En dat comfort op hotel is niet altijd zichtbaar. Storende airco’s worden weggewerkt, over de akoestiek is nagedacht en ook een goede ventilatie bijvoorbeeld verhoogt het comfort van elke gast.

Het interieurontwerp is duurzaam

De keuze voor duurzaamheid op hotel gaat verder dan het obligaat bordje bij de handdoeken. De gekozen meubels, stoffen en producten gaan langer mee en passen zo perfect binnen het verhaal van minder verspilling. Er wordt steeds vaker gekozen voor gerecycleerde of milieuvriendelijke materialen. Omdat het frequent vervangen van meubelen en interieur niet meer past in onze tijdgeest, is het interieurconcept tijdloos. Ook natuurlijke materialen zijn duurzaam en stralen rust uit in het interieur.

De nieuwste technologie is onmisbaar

Geen gedoe meer met sleutels of pasjes dankzij een geautomatiseerde check-in. Ook hotels worden steeds slimmer. Stap je de hotelkamer binnen, dan is er bijvoorbeeld al een zone voorzien voor het opladen van je gsm. Je switcht makkelijk tussen dag- en nachtmodus en creëert snel een ideaal leefklimaat. Vaak kunnen de sfeer of het design aangepast worden aan de persoonlijke wensen van de gast. Innovatieve hotels surfen mee op de technologische golven, verhogen het comfort van elke gast en zorgen zo ook voor meer rust.

Een goede flow geeft meer rust

Dankzij een goede flow en doordachte looproutes wordt het hotel met zo weinig mogelijk personeel toch op een vlotte manier gerund. De gast stapt binnen en komt meteen terecht in de lobby of de bar. De routes zijn helder en duidelijk. Een slimme inrichting geeft elke gast een warm welkom en meteen een ontspannen gevoel.

Met een nieuwe inrichting geef je je hotel een boost en je gasten meer rust. Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismakingsgesprek.

contacteer ons