blog

Zo creëren wij de inrichting van een boetiekhotel

In de hospitalitysector zijn boetiekhotels populairder dan ooit. Het zijn meestal kleinere hotels in de stad die goed gelegen zijn, een heel persoonlijke service bieden en vooral ook een opvallende look-and-feel hebben. Hoe geef je je hotelinrichting een eigen identiteit waarmee je je kan onderscheiden van de concurrentie?

Nog meer dan elk ander hotel biedt een boetiekhotel een heel persoonlijke hotelervaring en ligt de focus op interieur en beleving. Het zijn hotels die massaal getagd worden op sociale media en vaak in interieurmagazines en krantenbijlages verschijnen. Boetiekhotels durven nog net iets verder gaan, en laat dat nu toevallig ook onze favoriete manier van ontwerpen zijn.

Bijzonder overnachten

Boetiekhotels spreken een vrij specifiek doelpubliek aan: gasten die op zoek zijn naar een authentieke ervaring en heel inspirerende beleving. Hoe het hotel eruit ziet, is belangrijker dan hoeveel het zal kosten of het aantal sterren. Daarom is een boetiekhotel vaak opvallend en met veel oog voor detail ingericht. Het hotel zet zich graag af van de steriele witte muren en het functioneel meubilair dat je vaak in hotelketens vindt. Het pakt liever uit met specialty coffee op de kamer, funky kleuren, kunst of duurzaam design.

Lokaal en duurzaam

Een boetiekhotel is een hotspot in de stad, het is een plek die leeft op sociale media en die je wil gezien of beleefd hebben. Toeristen boeken een nachtje, maar ook locals hangen graag rond in de bar of het restaurant. Een link met de locatie is daarom belangrijk. Niet alleen in de keuken wordt graag met lokale en ambachtelijke producten gewerkt, het is een trend die zich ook doorzet in het interieur. Lokale merken of designers spelen een centrale rol in het concept. Net omdat de band met de omgeving zo belangrijk is, gaat de keuze voor duurzaamheid in boetiekhotels vaak nog een stapje verder. In het interieur wordt graag gekozen voor gerecycleerde of natuurlijke materialen om zo weinig mogelijk afval te verspillen. Alles voor een zo laag mogelijke ecologische impact.

Slimme technologie

Ook op het gebied van technologie en design is een boetiekhotel mee. Meer nog, technologie is een naadloos onderdeel van de hotelervaring. Sfeer en look-and-feel in de kamer kunnen worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de gast voor optimaal comfort. Slim, want hoe meer je de ervaring op de gast kunt afstemmen, hoe meer je opvalt. En hoe meer je opvalt, hoe aantrekkelijker je wordt voor hippe hotelgasten op zoek naar een beleving die verder gaat dan een overnachting in een traditioneel hotel.

Kan de hospitality in jouw hotel een upgrade gebruiken?

We denken graag mee hoe we jouw hotel een eigen identiteit kunnen geven, zodat het een must-visit wordt.

Contacteer ons