De Kiekenhoeve

Van rustiek restaurant naar smaakvolle brasserie

01

Gerestaureerde abdijhoeve

De Kiekenhoeve in Essen is een sterk merk, maar de abdijhoeve zelf dateert uit 1767 en is verouderd. Na een lange geschiedenis als boerderij, donkerbruin café en rustiek restaurant naast het Karrenmuseum, willen ex-veldrijder Jim Aernouts en zijn vrouw Jill de zaak in hun thuisgemeente nieuw leven inblazen. En ze zijn ambitieus! De Kiekenhoeve moet een goed draaiend brasserie-restaurant worden, met Jim als zaalverantwoordelijke en Jill als chef-kok. Het duo gaat honderd procent voor goeie gerechten en een vernieuwende kaart, maar ook door het interieur moet een heel frisse wind waaien.

Uitgevoerde diensten

Totaalconcept

Locatie

Essen, België

02

Modern met een oude ziel

Om nog meer gasten te kunnen ontvangen, willen Jim en Jill de binnenruimte vergroten met een aanbouw. Die mag strak en modern ogen, maar in het oude deel moeten de ziel en charme van de oude Kiekenhoeve bewaard blijven. Omdat de oude balken en massieve open haard heel erg aanwezig zijn, houden we de rest van het oudere deel licht en eenvoudig. Ronde zitbanken maken de karaktervolle ruimte speelser. Aangrenzend oogt de nieuwe aanbouw heel strak. Een wand in houten latjes verbergt de technieken, maar ook de deur naar de toiletten.

“Sinds de totaalrenovatie schieten de reservaties de hoogte in. Gasten zijn onder de indruk van de sfeer, voelen zich welkom en komen nu ook vaker lunchen. Het is duidelijk dat ze hierheen komen om te genieten!”

03

De kracht van details

Hoe omvangrijk deze totaalrenovatie ook is, het zijn details die mee de sfeer bepalen. De handgemaakte en pastelkleurige keramische verlichting bijvoorbeeld, of de vrijstaande spoelbakken en het sanitair, dat volledig wordt meegenomen in het moderne totaalconcept. Ook de toog draagt duidelijk de stempel van Inside en wordt door de kleur en materiaalkeuze perfect in de ruimte geïntegreerd. Zonder de aandacht op te eisen, is de bar toch vrij luchtig aanwezig in de ruimte. Het is een totaalaanpak die werkt, een pak nieuwe klanten aantrekt, en steeds voor verwondering zorgt wanneer ze de oude abdijhoeve voor het eerst binnenstappen.

Lees de testimonial van Jim en Jill

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases