Schildia

Klassieker aan de kust gaat voluit voor beleving

01

Zicht op zee

Met een terras dat uitkijkt op de zee en een smakelijke kaart vol verse producten is Schildia een goed draaiende brasserie op de dijk van Heist-aan-Zee. Al meer dan veertig jaar proef je hier perfect gebakken zeetong of zelfgemaakte garnaalkroketten. Omdat de sfeer in de brasserie niet meer past bij het menu en niveau van vandaag, is het tijd voor een frisse wind door het interieur.

Uitgevoerde diensten

Concept, design & uitvoering

Locatie

Heist, België

02

Een klasse hoger

De brasserie heeft intussen zijn strepen verdiend en dat mag de interieurbeleving uitstralen. Bij het binnenkomen springen meteen de fluwelen maatwerkbanken in het oog. De halfronde zitbanken in een luxueus grijsgroen velours breken de ruimte en creëren een intiemere sfeer. Dezelfde tint wordt doorgetrokken in de rest van het meubilair en in de geglazuurde tegels tegen de bar en wanden. Door de reflecties van licht en beweging zorgen die ook voor extra dynamiek in de ruimte. Het kleurenpalet voelt als een frisse duik in de Noordzee en zorgt voor eenheid. Het opvallende messing in de verlichting en tafelranden tilt het geheel naar een hoger niveau.

“Het is niet de eerste keer dat we samen in zee gaan. Bijna tien jaar geleden werd het pand door Inside grondig verbouwd, nu was het tijd voor een nieuwe identiteit. Het interieur ademt luxe uit, gezelligheid en ook de akoestiek is beter. Door het vele maatwerk zijn we niet zomaar een doorsnee brasserie aan de kust.”

Patrick De BreukerZaakvoerder Shildia

03

Goede akoestiek

Om ook tijdens een drukke service zo aangenaam mogelijk te kunnen tafelen, wordt volop ingezet op de akoestiek. Het fluweel reduceert geluid, maar ook cirkelvormige vilten plafondeilanden boven de tafels dempen lawaai en vervelende galmen. Net als de gordijnen, die ook geborgenheid creëren en de kille zeebries tegenhouden. Geen klassieke make-over dus voor deze brasserie op de dijk, maar een aanpak op maat. Een doordachte keuze van materialen en kleuren geeft Schildia een warmere identiteit, en lokt zo nog meer badgasten de zaak binnen.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases