5 tips voor de inrichting van uw inkomhal

Geef uw klanten een warm welkom

Een goede (eerste) indruk achterlaten bij uw klanten is essentieel, zeker als ze bij u over de vloer komen. De inrichting van uw kantoor en zeker uw inkomhal of ontvangstruimte speelt hierbij een belangrijke rol. Deze ruimte moet passen bij uw bedrijf, maar ook uitnodigend genoeg zijn. Interieurbureau Inside zet 5 tips op een rij voor u!

Heeft u een eigen bedrijf in de dienstensector? Dan weet u als geen ander hoe belangrijk het is om een goede (eerste) indruk achter te laten bij klanten, leveranciers en partners. Elke bezoeker die u ontvangt zou zich dan ook op zijn gemak en welkom moeten voelen in uw kantoren. De inrichting van de inkomhal of ontvangstruimte speelt hierbij een cruciale rol. Inside weet waar u op moet letten en geeft 5 ‘inside’ tips voor een warm onthaal van uw klanten.

Tip 1: In touch met de technologie

Uw ontvangstruimte is dé plaats om uit te pakken met technologie. Denk bv. aan het installeren van een digitale wand waarop u foto’s of filmpjes van uw bedrijf laat zien. Of bied uw klanten een extra service en installeer wifi of oplaadstations. U kunt ook tablets neerleggen, zodat uw bezoekers een eventuele wachttijd aangenaam door kunnen brengen.

Tip 2: Creëer een huiselijke sfeer

Houd bij de inrichting van uw inkomhal of ontvangstruimte rekening met warmte, huiselijkheid en gezelligheid. Als uw bezoekers zich thuis voelen in uw kantoren, krijgen ze onbewust ook een positief gevoel bij uw bedrijf. Wat u concreet kunt doen? Installeer sfeervolle verlichting, gebruik warme kleuren en houttinten, voorzie comfortabele stoelen of zetels met zachte kussens, zorg voor achtergrondmuziek en zet planten of bloemen neer. Vergeet ook uw bezoeker zelf niet. Leg recente kranten & tijdschriften neer en zet drank klaar zodat uw klanten zichzelf kunnen bedienen.

Tip 3: Laat uw bedrijfspersoonlijkheid zien

Het is niet alleen leuk, maar ook nuttig om uw bedrijfsstijl door te trekken naar de inrichting van uw inkomhal of receptie. Zo bent u consequent in uw huisstijl en voegt u een persoonlijke toets toe aan het interieur van uw kantoor. Opvallende details zullen uw klanten ook makkelijker onthouden. Laat bv. de bedrijfskleuren of het logo terugkomen in het ontwerp. De receptie is ook de uitgelezen plaats om aan branding te doen. U kunt bv. gratis ‘goodies’ neerleggen, zoals pennen, usb-sticks en blocnotes.   

Tip 4: Denk praktisch

Verlies ook de praktische zaken niet uit het oog. Hou bij het ontwerp van uw inkomhal bv. rekening met de afmetingen van uw balie of desk. Maak deze niet te hoog, zodat ook kleine mensen een goed zicht hebben. Het speelt in uw voordeel dat uw receptionist op dezelfde hoogte staat als uw gasten. Als ze omhoog moeten kijken, voelt het alsof er letterlijk en figuurlijk op hen wordt neergekeken. Een negatief gevoel waarmee u uw gasten beter niet opzadelt. Een lage desk creëert ook een meer open, overzichtelijke en uitnodigende ruimte, zonder barrières. Overweeg ook om materialen te kiezen die makkelijk te onderhouden zijn. Een schone ontvangstruimte is namelijk een must!  

Tip 5: Maak slim gebruik van kleur

Zoals we hierboven al aangaven, kunt u bij de inrichting van uw inkomhal of ontvangstruimte best kiezen voor warme, sprekende kleuren. In een donkere ruimte vertoeft niemand graag, maar gebruik ook geen schreeuwende kleuren. Kies bv. voor 1 muur in kleur of voeg een streepje kleur toe met gekleurde stoelen. Stoelen zijn makkelijk in te wisselen en zijn geen al te grote investering. Overweeg uw bedrijfskleuren door te voeren in uw ontwerp. Zo kunt u uw branding volledig doortrekken. Zijn deze te overheersend voor een grote ruimte, voeg dan accenten of accessoires toe in de corporate kleuren. Speel ook in op de psychologie van kleur en kies kleuren die positieve emoties opwekken. Denk bv. aan geel (energie), rood (warmte) en groen (rust).

Tijd voor een nieuwe ontvangstruimte?

Is uw ontvangstruimte toe aan een metamorfose? Neem vrijblijvend contact op met Inside voor een afspraak. Wij komen graag ter plaatse om onze ideeën over de inrichting van uw inkomhal te bespreken. Van de 1e schets tot de kleinste details; u kunt tijdens het volledige renovatieproces rekenen op Inside.

Terug naar overzicht Bekijk onze realisaties