Hotel Astel De Haan

www.hotel-astel.be

Hotel Astel: in oude glorie hersteld!

De Haan heeft vele bewaard gebleven woningen en hotels in Anglo-Normandische stijl, wat meteen ook het cachet van de badplaats mede bepaalt. Inside werd gevraagd om het verouderde hotel volledig aan te passen aan de 21ste eeuw.

Het pand vroeg een grondige aanpak: het hotel werd van kop tot teen gesloopt en gerenoveerd om plaats te bieden aan 20 kamers en een brasserie.

De brasserie ademt een huiselijke sfeer uit dankzij het gebleekte eiken parket, de haard, de aparte zithoek, half afgescheiden ruimtes en de verschillende tonen van bruin-grijs. Strakke eiken stoelen en gecapitonneerde zitbanken brengen spanning tussen hedendaagse en klassieke vormen. Een eigenzinnig concept van glazen panelen refereert naar het fumé glas van de jaren ’30. Het zwevende ontbijtbuffetmeubel werd zo ontworpen dat het kan verdwijnen in de inrichting.

De knap ingerichte kamers krijgen torenhoge scores van de vele hotelgasten. We citeren graag één van de vele positieve beoordelingen.  Score 10 dankzij “de supermooie stijlvolle kamer en badkamer, het goeie bed en het zeer lekkere ontbijt. Dit authentieke hotel is zeer mooi en met veel smaak gerenoveerd!”

We zijn dan ook trots dat we er ook hier met glans in slaagden om binnen de strakke tijdslijn van 6 weken een volledige make-over te realiseren,  net op tijd voor de zomervakantie van 2012!

We waren al een tijd aan het praten met jullie concurrent Integral uit Eeklo. Er was al een ontwerp gemaakt en we waren al redelijk ver gevorderd toen we met Inside in contact kwamen. We hadden bij Integral de indruk dat er niet naar ons geluisterd werd. Op dat moment kwam Inside met interessante ideeën qua concept. We vonden het voorstel zeer goed en we hebben dan beslist om met Inside te werken. We zijn zeer tevreden over het concept dat door Inside werd uitgewerkt.

Er moesten ingrijpende werken gebeuren aan het verouderde belle-époque hotel. Alles moest vernieuwd worden. We hadden weinig tijd want we wilden absoluut het zomerseizoen meepikken. We waren enorm tevreden over Inside. Het was een zeer goede samenwerking, een zeer goede équipe met zeer goede opvolging en coördinatie. Hier was niks op aan te merken.

Inside is er in geslaagd om binnen de voorziene krappe tijd van 6 weken en dus nog net voor het volle seizoen de opdracht met succes te voltooien :  op de benedenverdieping de brasserie, ontbijtruimte en hotelingang en op het eerste en tweede 10 hotelkamers. De volgende fase is om nog 10 hotelkamers in te richten op het 3de en 4de verdiep. We rekenen terug op DSM om deze inrichting te verzorgen begin 2014.

Bart en Carine EereboutEigenaars Hotel Brasserie Astel
Contacteer ons vrijblijvend