Restaurant d'Afspanning Beernem

www.afspanning.be

Dubbel genieten

Voor een geklasseerd gebouw uit begin 19de eeuw zocht en vond men Inside als de partner die voor een moderne look moest zorgen, dit met behoud van alle charmes van het gerestaureerde pand.

De diverse kamers in het bestaand gebouw en de nieuwe orangerie werden apart aangepakt om verschillende sferen te creëren. Tegelijkertijd zorgt Inside voor een grote samenhang door het herhalen van bepaalde kleuren en materialen 

De bar bestaat uit twee strakke volumes, gedeeltelijk verscholen achter een lage wand in gebrande en geborstelde carrara marmer. De “voute”, een tussenverdieping boven de kelder, die dienst doet als aperitiefhoek, werd aangekleed met lage zetels en poefs, uitgevoerd in rijke stoffen en salontafels uit eik en metaal. Ook de jachttrofeeën en een staande lamp geven de ruimte een aparte en warme sfeer. Opvallend is het zwarte plafond in de orangerie, met de willekeurig gepositioneerde goudkleurige inbouwspots.

Net als de inrichting is ook de keuken van d’Afspanning te Beernem niet te versmaden. Dubbel genieten dus!

EEN TEVREDEN KLANT AAN HET WOORD :

We vinden het uniek dat Inside zo goed naar ons luistert, je mening respecteert en op basis daarvan met een eigen voorstel komt en er iets moois van maakt. Voor we in contact kwamen met Inside hebben we contact gehad met verschillende interieurarchitecten die allemaal met hun eigen ideeën af kwamen zonder echt met onze mening en voorkeuren rekening te houden.

Inside ontwerpt en adviseert met respect voor onze mening als klant. In het begin wilden wij veel strakker en moderner gaan, maar dat was vooral hoe wij vonden dat ons interieur er moest uitzien moesten we er in wonen. Inside deed ons inzien dat het interieur vooral bij de beoogde klanten van het restaurant moet aanspreken en dat we moeten denken wat klanten willen. In dat opzicht heeft de interieurarchitect ons bijgestuurd en nu zijn we net als onze klanten uitzonderlijk tevreden met het resultaat. Qua opzet is Inside zeker geslaagd. Iedereen die hier binnenkomt zegt dat het interieur hen bekoort. De jonge mensen zijn zeer te vinden over de moderne toets die werd aangebracht en de oudere klanten vinden het prachtig hoe de authenticiteit van het karaktervolle gebouw kon worden behouden. 

We hebben enorm gewaardeerd dat Inside heel transparant is. Dat vanaf het begin heel gedetailleerd wordt weergegeven wat er allemaal gaat gebeuren en hoeveel alles gaat kosten. Er zijn geen verassingen achteraf. Je hoort toch veel andere verhalen over bedrijven of interieurarchitecten waar er geen transparant en gedetailleerd kostenplaatje is en de kosten van een inrichting serieus uitlopen boven het geraamde budget.

Over de aanpak en de werken door Inside en het eindresultaat zijn we heel tevreden. We hebben al vaak gezegd : “moesten we het opnieuw doen, dan zouden we eigenlijk niets veranderen”

Joost Meire en Heidi DewitteEigenaars bistro-resto d'afspanning
Contacteer ons vrijblijvend