Restaurant Het Komfoor Oostduinkerke

www.komfoor.be

Het Komfoor : eigentijds fondue restaurant

Inside kreeg de opdracht om een diepe casco handelsruimte van een nieuw appartementsgebouw om te vormen tot een fondue restaurant. Een strakke inrichting, zonder dat het kil of onpersoonlijk wordt, diende te blenden met de specifieke vereisten van fondue.

De tafels werden op een innoverende manier uitgerust met inductie kookplaten die apart bediend kunnen worden voor de verschillende fondue schotels. De dampkappen, centraal boven de kookplaten, zijn omkast met houten volumes die in hoogte en breedte van elkaar verschillen. Dit geeft een speels effect en doorbreekt de strakheid van de ruimte.

In de lengterichting van het gebouw is een wand in ruwe ongelijke eiken planken opgebouwd met een nis waar de lange tafels op rusten. De toog, een lang wit volume uit solid surface materiaal, vormt samen met de bleke stoelen een mooi contrastpunt met de overwegend zwarte kleuren van de vloer en de gefineerde tafels en dampkappen.

Berkenstammen vooraan dienen als natuurlijk gordijn en bieden privacy aan de klanten genietend van hun eigen bereidingen in deze klasse zaak!

Een klant van Het Komfoor aan het woord:

"Bij fondue denk ik altijd aan koude winterdagen, brandwonden door hete oliespetters, stinkende kleren en vooral een gevoel van oververzadiging. Neen, ik was dus niet altijd een fan! Gelukkig gaat het er in Het Komfoor helemaal anders aan toe! Je wordt vriendelijk ontvangen in een vrij strak, maar gezellig interieur. Er werd vooral gekozen voor zwarte en grijze tinten in combinatie met hout. Vooral dat laatste bezorgt je onrechtstreeks een fonduegevoel. Een inieminie beetje robuuste blokhut allure in een anders modern interieur. Leuk!

Eigenares Karlien en haar team hebben veel aandacht besteed aan de inrichting en dat zie je. Zo koos men bijvoorbeeld niet voor een open vlam om de fondue-olie op te warmen. Ze gingen voor een uniek systeem met inductieplaatjes. Deze werden helemaal ingebouwd in elke tafel. Ook elke lamp heeft een dubbele functie, niet alleen brengt deze licht, er zit ook een afzuigsysteem in verwerkt. Hier geen foute geurtjes!

Karlien SysEigenares fondue restaurant Het Komfoor
Contacteer ons vrijblijvend