Verzekeringskantoor Van Raemdonck Sint-Niklaas

www.vr-verzekeringen.be

Verzekeringskantoor Van Raemdonck kiest Inside voor een vernieuwend kantoorconcept

Inside is een interieurbureau dat met haar eigen interieurarchitecten concepten ontwerpt en realiseert. We vertrekken meestal van een bestaande toestand die volledig ontmanteld wordt ofwel van een nieuwe casco ruimte die wind- en water dicht staat. Het gebeurt ook dat we een make-over doen van een bestaande inrichting als de ruimte al over een interessante basis beschikt.

Het leegstaande pand op het Hendrik Heymanplein, gevestigd op de hoek met de Grote Markt, was volledig verouderd. Om er een hedendaags en functioneel kantoor van te maken drong er zich een grondige renovatie op. De ruimte moest volledig gestript worden. Een droomscenario voor de interieurarchitecten van Inside want werkelijk alles kon vernieuwd worden!

In het vorige kantoor in de Parklaan was er geen afzonderlijke ruimte waar klanten konden ontvangen worden of waar medewerkers in alle rust konden werken. In het nieuwe kantoor moesten er absoluut twee aparte afsluitbare ruimtes worden voorzien. Verder moest er een warme en persoonlijke sfeer gecreëerd worden met een professionele uitstraling. Het mocht zeker geen kille kantooromgeving worden zonder ziel. Inside kreeg binnen dit raamwerk de volledige artistieke vrijheid om een interieurconcept voor te stellen.

Werkelijk alles wat je uiteindelijk in de ruimte ziet is het gevolg van keuzes die de klant maakt op basis van doordachte voorstellen van Inside

Het start allemaal met het uitwerken van een grondplan waarin de indeling van de ruimte wordt bepaald. Elke klant heeft zijn eigen manier van functioneren en dus ook zijn eigen specifieke wensen qua indeling. Tegelijk wordt er ook een moodboard gemaakt om de look & feel van de nieuwe inrichting af te toetsen met de klant. Rekening houdend met de opmerkingen wordt de nieuwe kantoorinrichting ontworpen in 3D. Aan de hand van fotorealistische beelden kan de klant zich een duidelijk beeld vormen van het interieurconcept dat Inside heeft bedacht. Na goedkeuring van het concept wordt alles zorgvuldig in detail uitgewerkt.

De realisatie van de interieurinrichting werd vervolgens uitgevoerd in een periode van 6 weken. In deze vrij korte periode werd alles vernieuwd: ramen, voordeur, vloerbekleding, muren, plafonds, elektriciteit, verlichting, verwarming, koeling, schilderwerken, burelen, kasten, keuken, toilet, …. 

We zijn uiteraard heel trots op deze inrichting! Het pand is niet enkel heel erg mooi, de inrichting past ook volledig bij wie Van Raemdonck Verzekeringen is : een warm kantoor dicht bij de mensen met een vlotte professionele service. Er wordt bij een inrichting niet enkel aan de klanten gedacht, maar minstens evenveel aan het comfort van de medewerkers die er heel de dag werken. Daarom werd gekozen voor in de hoogte verstelbare bureautafels, ergonomische bureaustoelen, akoestische panelen en plafonds. Er werd zelfs gedacht aan een koffiebar! Een lekkere koffie voor de medewerkers of voor de klanten behoort perfect tot de mogelijkheden.

Carlo Van Raemdonck : geen steriele kantooromgeving voor ons!

De reden waarom we voor Inside hebben gekozen voor de inrichting van ons nieuw kantoor is de creativiteit van het interieurbedrijf. We wilden een kantoorinrichting die anders was dan alle andere kille zakelijke kantoren die er doorgaans allemaal hetzelfde uitzien. Inside denkt conceptueel na en kan een sfeer creëren die nauw aansluit bij wij we zijn en wat we doen. Het kantoor moest warm en huiselijk zijn en tegelijk een professionele uitstraling hebben zonder te chic over te komen.

Aan de hand van overleg en concreet uitgewerkte ideeën zijn we met Inside tot een resultaat gekomen waar we uitermate tevreden over zijn. De reacties van onze klanten over het nieuwe kantoor zijn heel positief. Wij hopen alvast u te mogen begroeten in ons nieuw pand. Tot spoedig!

Carlo Van RaemdonckZaakvoerder Van Raemdonck Verzekeringen
Contacteer ons vrijblijvend