testimonial

De Kiekenhoeve

De Kiekenhoeve in Essen is een sterk merk, maar het gebouw is verouderd. Wanneer twee jonge ondernemers de zaak overnemen, schakelen ze Inside in voor een fris totaalconcept van het interieur.

zaakvoerders Jill Uytdewilligen en Jim Aernouts
“Het oude matcht naadloos met het nieuwe, heel knap!”

Restaurant De Kiekenhoeve nieuw leven inblazen, het is de grote droom van ex-veldrijder Jim Aernouts en zijn vrouw Jill. “Een delicate kwestie”, lacht hij. “Het gebouw dateert uit 1767 en was versleten. Ook het interieur was oud, maar tegelijk wel heel erg vertrouwd. Het was tijd voor een frisse wind, maar de ziel van de oude hoeve moest behouden blijven.”

Het ondernemerskoppel had zelf wel wat ideeën, maar zocht online naar een professional met ervaring in horecaconcepten. “Ik heb Inside opgebeld en niet veel later kwam Sven al langs. Van bij het begin voelde dat eigenlijk heel goed. We hadden meteen zin om samen dit avontuur aan te gaan.”

“Inside communiceert heel helder, ook wanneer er tijdens de verbouwingen obstakels zijn. Dat geef zo’n rust.”

Na een eerste bezoek en brainstorm stelt ontwerper Thomas een paar weken later een ontwerp voor. Het wordt een fikse totaalrenovatie waarbij enkel de buitenmuren van de hoeve behouden blijven. “We wilden sowieso ook een stuk bijbouwen en voor de rest werd inderdaad alles gestript. Van nieuwe vloeren, tot plafonds en technieken, alles werd vernieuwd of opnieuw gebouwd. Een hels proces, waarbij wij gelukkig zoveel mogelijk werden ontzorgd. Inside zorgde voortdurend voor een update van het proces. Het is een oud gebouw en dan loopt niet alles altijd zoals het moet. Maar zelfs dan bleef Inside heel helder in de communicatie. Dat gaf ons heel veel vertrouwen, en ook rust. Van het oorspronkelijke plan hebben we meer dan 90% kunnen realiseren, dat is toch straf.”


Intussen is De Kiekenhoeve een goed draaiend brasserie-restaurant, met Jim als zaalverantwoordelijke en Jill als chef-kok. “Het is leuk om te zien hoe gasten verwonderd zijn wanneer ze De Kiekenhoeve binnenstappen. Er is een heel goede match tussen het oude en het nieuwe en er hangt een toffe sfeer in de zaak. We hadden het ons niet beter kunnen dromen.”

“Sinds de totaalrenovatie schieten de reservaties de hoogte in. Gasten voelen zich welkom en komen nu ook vaker lunchen.”

Benieuwd naar het interieur van De Kiekenhoeve?