blog

De meerwaarde van een interieurarchitect bij de inrichting van je horecazaak

De beste horecazaken draaien niet alleen om lekker eten. Naast de signatuur van de chef is ook de inrichting doorslaggevend voor het succes. Een horecaconcept om van te smullen dat ook rendabel is? Dat begint bij de zoektocht naar een ervaren interieurarchitect.

Een chef is vooral bezig met de foodervaring en een ondernemer met het realiseren van een winstgevend concept. Als ook het interieur van een horecazaak hierbij aansluit, dan pakt de mayonaise en genieten je gasten van een unieke totaalbeleving, memorabel en rendabel.

Wil je een interieurconcept met wauw-effect dat rendeert en helemaal aansluit bij je visie, laat je dan bijstaan door een ervaren en gedreven interieurarchitect.

Centraal aanspreekpunt

Wanneer de horeca-ondernemer de meest uiteenlopende ideeën heeft, zorgt een interieurarchitect voor samenhang. Hij is zowel driver als coördinator. Van het prille begin tot de oplevering is hij het aanspreekpunt. Hij heeft de expertise, maar werkt ook samen met professionele partners. Hij stuurt onderaannemers aan en behoudt op elk moment het overzicht.

Goede flow

Alles begint met een sterk concept, maar ook met een efficiënt grondplan. Een goed uitgedachte flow is een van de basisingrediënten van het succesrecept van een horecazaak. Het interieur vormt een mooi geheel, maar is ook praktisch. Hoe kan de klant volop genieten en het personeel vlot werken? Een optimale indeling en goede flow is voor een goede interieurarchitect de basis van elke horeca-inrichting.

Strakke deadline

Een interieurarchitect met ervaring doet er alles aan om deadlines te halen. Plan die openingsavond met een gerust hart in en zet de champagne koud, want tegen de deadline wordt het project gerealiseerd. Alleen zo maak je als horecaondernemer de best mogelijke start en vermijd je omzetverlies.

Duurzaam decor

Een goede interieurarchitect weet dat de horecasector voortdurend evolueert. Hij werkt een concept uit dat duurzaam is en jaren meegaat. Of het nu gaat over kleuren, texturen of materialen, hij is mee met de trends, op de hoogte van moderne technieken en zo altijd een stap vooruit.

Dat er veel komt kijken bij het runnen van een succesvolle horecazaak is een understatement. De inrichting van je zaak gaat over zoveel meer dan de keuze voor nieuwe stoelen of sfeervolle verlichting. Met Inside heb je sowieso een betrouwbare en dynamische partner aan je zijde voor een succesvolle (re)start.

Samen met ons multidisciplinair team maken wij graag het verschil met een interieurervaring die helemaal klopt. Interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste gesprek.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Bekijk ons gratis inspiratieboek en ontdek wat wij als interieurarchitect voor jou kunnen betekenen

Download nu