blog

Hoe kan je winkel meer beleving uitstralen?

Beleving is heel erg 2022. Of je nu een horecaonderneming start of een fysieke winkel, de consument gaat steeds vaker op zoek naar een totaalbeleving. Nog meer dan vroeger moet een winkelruimte dus een meerwaarde zijn, een ervaring. En gelukkig hebben wij hier dan weer heel wat ervaring in.

Dat stukje beleving noemen we hospitality. In het horecalandschap is het een veelgebruikt begrip, maar ook in de retail gaan klanten steeds vaker op zoek naar die warme beleving, van een eerste blik op de vitrine tot ze met een winkelzakje de deur buitenstappen.

Hospitality

Voor jouw winkelinrichting vertrekken we vanuit onze ervaring in de horeca, en die is heel divers, van hotel tot café of brasserie. Wat is het dna van je winkel? Waarvoor sta je? Welke meerwaarde wil je bieden aan je klant? Hoe wil je je profileren? We werken een interieurervaring uit die past binnen je visie. De identiteit van je zaak wordt helemaal doorgetrokken in het interieur.

Hybride

Om meer hospitality te creëren gaan we het functionele koppelen aan beleving. Shoppen is fun, en daar gaan we het volledig interieurconcept aan koppelen. Winkels worden meer en meer hybride. In een boekenwinkel kan je ook iets eten of in een optiekzaak staat de koffie klaar. De klant stapt binnen en krijgt meteen een heel warm en aangenaam gevoel. En daar gaan we mee spelen in de interieurervaring.

Een bar met brillen

De Wolf Opticiens is een lifestylewinkel en een voorbeeld van een optiekzaak met een heel hoog hospitalitygehalte, helemaal (her)ingericht door Inside.

Zachte tinten en natuurlijke materialen stralen rust uit. De ronde tafels en grote spiegels bieden comfort en privacy. De klant weet en voelt dat hij hier optimaal geholpen wordt. Als extraatje loopt de kassa over in een bar en nodigt ook het salon uit om nog even te blijven hangen.

In deze zaak worden klanten ondergedompeld in een bijzondere interieurervaring, net zoals je die kan voelen wanneer je een horecazaak binnenstapt. Mission accomplished dus!

Wil je ook een volledige (her)inrichting van je zaak? We zitten graag samen met jou rond de tafel om te bespreken of we elkaar kunnen versterken.