blog

Trends voor een geslaagde kantoorinrichting in 2024

Niet alleen corona of de komst van AI, maar ook een nieuwe vorm van hybride werken heeft onze kantoor- en werkgewoontes de laatste jaren flink door elkaar geschud. Volg je deze interieurtrends, dan zet je grote stappen naar een gezonde en productieve werkomgeving die helemaal futureproof is en vooral goed werkt.

Modulair meubilair

Staand vergaderen of toch liever een online meeting? Nog meer wordt het kantoor een heel veelzijdige en dynamische omgeving, die zich aanpast aan de behoeftes van elke medewerker. Ook in 2024 zijn werkruimtes vooral multifunctioneel en polyvalent, met meer aandacht voor modulair meubilair, maar ook voor verplaatsbare scheidingswanden, gordijnen die ruimtes kunnen afscheiden of wanden die snel en eenvoudig open en dicht gaan.

Aantrekkelijke faciliteiten

Werknemers fietsen met de speedpedelec naar kantoor en willen graag kunnen douchen om de werkdag fris te starten. Het is maar één voorbeeld om aan te tonen dat het kantoor veel meer geworden is dan een werkplek. Aantrekkelijke faciliteiten worden dit jaar nog meer een extra troef. Neem dus ook een afgesloten fietsenstalling mee in je totaalconcept, een douche, laadpunten voor elektrisch vervoer of zelfs automatisch pakketbeheer, want medewerkers willen ook pakjes laten leveren op kantoor.

Werken is gezond

Een gezonde werkomgeving kost werknemers weinig energie. Integendeel, ze zorgt ervoor dat ze fris en energiek terug naar huis vertrekken. Met de WELL Building Standard, een internationaal certificaat, wordt de gezondheid van je werkomgeving beoordeeld aan de hand van factoren als luchtkwaliteit, gezonde voeding of werkcomfort. Zo wordt genoeg beweging op kantoor enorm gestimuleerd en kan een langere looproute naar de toiletten er al voor zorgen dat je werknemers meer stappen zetten op een werkdag.

Samen lunchen

Werken op kantoor heeft één grote troef: het contact met de collega’s. Het kantoor wordt nog meer een plek van ontmoeten en co-creatie, en dat voel je in de beleving van het interieur. Er is niet alleen ruimte op kantoor voor een toffe koffiebar of lunchcorner, er zijn ook plekken om samen informeel te vergaderen of klanten te ontvangen. En waarom niet een stukje groen waar je samen met collega’s een frisse neus kan halen? Het kantoor van de toekomst voorziet nog meer gemeenschappelijke zones.

Duurzaam als norm

De keuze voor duurzaamheid en circulariteit boost de reputatie van je bedrijf en is een troef in de war for talent. Ook in 2024 verwachten we dus nog meer energiezuinige gebouwen en een bewuste keuze voor duurzame materialen en circulaire producten.

Wil je jouw kantoor ook klaarstomen voor de toekomst?

Wij weten wat werkt en denken graag mee hoe we jouw interieurconcept samen vorm kunnen geven. Bekijk onze nieuwste realisaties in ons inspiratieboek

Download gratis