blog

Zo zorg je voor een duurzame kantoorinrichting

Duurzaamheid is een van de belangrijkste kantoortrends van 2024. Streef je op kantoor naar energie-efficiëntie en gebruik je vooral circulaire materialen, dan heb je een serieuze streep voor, zeker in de war for talent.

In de zoektocht naar werk laten talentvolle sollicitanten zich meer dan ooit leiden door ervaring. Hoe ziet de kantooromgeving eruit? Medewerkers willen zich thuis voelen op kantoor, maar ook deel uitmaken van een onderneming met een aantrekkelijk, positief en dus liefst ook duurzaam imago.

Circulaire materialen

Het verduurzamen van kantoren is een essentieel onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. En hier speelt de circulaire economie een belangrijke rol in. Circulaire materialen en systemen krijgen steeds meer waardering, dus ook op kantoor streven we naar een hergebruik van materialen en flexibele of aanpasbare systemen. Wanden of plafondrasters bijvoorbeeld kan je demonteren en mee verhuizen, om zo de hoeveelheid bouwafval te verminderen.

Gezonde klimaatbeheersing

Een comfortabel binnenklimaat bevordert de productiviteit en is vooral een pak gezonder voor je medewerkers. Het creëren van een aangename kantooromgeving is dus sowieso een heel duurzame verbetering. Voldoende licht, een energiezuinige verwarmingsinstallatie, optimale en duurzame ventilatietechnieken, het zijn investeringen die de ecologische voetafdruk verkleinen, en die je dubbel en dik zal terugverdienen.

Degelijk meubilair

Duurzaam is ook degelijk. Is je kantoor klaar voor de toekomst? Enkel een goed uitgedacht interieur met duurzaam en modulair meubilair gaat jaren mee en is dus ook een heel slimme investering. Denk bij de keuze van je meubilair zeker ook aan een tafelblad uit recycleerbaar materiaal of aan ergonomische bureaustoelen.

De kantoren van de toekomst zijn meer dan ooit duurzaam en gezond. Duurzame materialen, maar ook het welzijn van werknemers en de impact van het milieu spelen een belangrijke rol bij de inrichting van een modern kantoor. Het is niet alleen een boost voor de reputatie van je bedrijf, het trekt ook werknemers aan en klanten.

Benieuwd wat Inside voor jou kan betekenen op vlak van een duurzame kantoorinrichting? Neem gerust contact op en ontdek zo alle mogelijkheden.

Benieuwd wat Inside voor jou kan betekenen op vlak van een duurzame kantoorinrichting?

Blader door ons inspiratieboek en laat je verrassen door schitterende kantoorinrichtingen

Download nu