blog

Van thuis naar kantoor. Dit leerde covid ons over de wensen van je medewerkers.

Corona heeft ons leven op zoveel manieren veranderd, ook de visie op werk. We bleven massaal thuis en ontdekten dat we met de juiste technologie zelfs aan de keukentafel konden vergaderen. Wil je je werknemers terug naar kantoor lokken, dan moet daar iets tegenover staan. Lekkere koffie bijvoorbeeld, maar vooral een werkplek waar iedereen zich goed voelt.

De warmte van thuis

De tijd van de kille en zakelijke kantoren is voorbij. Een modern kantoor is een warme plek waar je werknemers graag komen. Een geslaagde kantoorinrichting is een beleving die mensen aantrekt en je werknemers gelukkig maakt. Een cosy coffeecorner of toffe bar waar samen geluncht kan worden, is een meerwaarde. Maar ook voldoende licht, een goede akoestiek of een optimale klimaatbeheersing verhogen het werkgeluk van je collega’s en lokken ze terug naar kantoor. Lees hier hoe je hospitality implementeert voor een geslaagde kantoorinrichting.

Inspirerende ontmoetingsplek

Werken op kantoor heeft één grote troef: nauwer contact met de collega’s. Komen we naar kantoor, dan willen we ook voor 100% aanwezig zijn. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. We gaan nog beter en bewuster samenwerken, en trekken ons vaker terug in kleine groepjes. Meetings, brainstorms, opleidingen of contact met klanten,... het kantoor krijgt veel meer een sociale functie en wordt een inspirerende ontmoetingsplek. Dat voel je ook in de beleving van het interieur. Cosy corners en ontspanningsruimtes zijn even belangrijk als een stille focusruimte of flexibele desk-opstelling.

Functioneel en flexibel werken

Op dinsdag ga jij de kinderen halen op school en werk je thuis, op woensdag zit je een hele dag op kantoor. En op vrijdag komt iedereen graag werken want dan is er de drink die het weekend inzet. Een slimme kantoorinrichting past zich voortdurend aan aan de mensen die er elke dag komen werken, en is flexibel. De toffe lounge wordt ook gebruikt voor een meeting, en nog andere plekken kunnen meerdere doelen dienen zonder dat met te veel tafels gesleurd moet worden. Ook functionaliteit en flexibiliteit zijn een belangrijk onderdeel van het interieurconcept.

Wil jij ook een kantoor waar je werknemers graag komen en optimaal kunnen presteren? Voor jouw bedrijf ontwikkelen we een verrassend totaalconcept, memorabel en inspirerend. Laten we kennismaken!