blog

Een totaalrenovatie kan de energiefactuur verlagen

De gas- en elektriciteitsprijzen breken records en de torenhoge energiefactuur laat zich ook voelen in de horeca. Misschien is dit wel hét moment om je zaak met een kritisch oog te bekijken. Een totaalrenovatie vergt een zeker budget, maar is meer dan ooit een slimme en rendabele investering die zijn vruchten afwerpt.

Nog maar net rechtgekrabbeld na covid-19 staat veel horeca-ondernemers opnieuw een uitdagende periode te wachten. Ook de horeca kreunt onder de exploderende energiefacturen. Misschien meer dan ooit het moment om je horeca-inrichting met een grondige renovatie een frisse en duurzame injectie te geven?

inrichting interieur horeca

Energie-efficiënte ingrepen

Wanneer de klant de deur binnenstapt, moet alles kloppen: van de menukaart tot de kleuren van de bar en de lampen aan het plafond. Een totaalrenovatie tilt je zaak naar een hoger niveau. En zo’n totaalaanpak rendeert, zeker ook op het vlak van energie. Een totaalrenovatie met een goede isolatie en warmtepomp bijvoorbeeld is al een grote stap om tot een energie-efficiëntere zaak te komen.

Duurzaam is trendy, maar ook kostenbesparend. Isolatie, vloerverwarming, superisolerend glas, LED-verlichting, een warmtepomp, energiezuinige keukenapparatuur, ook energie-efficiëntie is een belangrijk onderdeel van de totaalaanpak van Inside. We hebben de expertise in huis en werken samen met de beste partners om de nodige ingrepen te doen die de energiefactuur naar beneden helpen.

Esthetisch en praktisch

Om de rendabiliteit van je zaak op peil te houden zijn trouwens niet altijd grote investeringen nodig. Een goed beheer van je installaties en een aantal kleine ingrepen maken ook al een verschil. Van concept tot realisatie, wij denken esthetisch, maar ook praktisch. Van looproutes tot materiaalkeuze, je interieur moet goed in elkaar zitten. Want in een knap ontworpen interieur wordt er ook efficiënt gewerkt. En dat is weer kostenbesparend.

interieurinrichting-horecazaak-met-kachel

Een totaalrenovatie vergt budget, maar is vooral een heel slimme investering. Durf te investeren op een moment dat je zaak goed draait, en wacht niet tot de cijfers in het rood gaan. Enkel een goed uitgedachte en duurzame interieurervaring is kostenbesparend, verhoogt de omzet en blijft vooral ook je klanten boeien.

Krijg je het te warm van je energiefactuur? Wij denken graag mee over de toekomst van je zaak, en gaan volop voor een totaalconcept en interieurervaring die ook energie-efficiënt is. Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking.