blog

Flexwerk? Zo maak je optimaal gebruik van je kantoorruimte

Een modern kantoor is dynamisch en flexibel. Er zijn steeds minder vaste werkplekken en er is ruimte om even de benen te strekken. Flexwerk vraagt een frisse kantoorinrichting, een interieurbeleving die mensen aantrekt, maar waar medewerkers ook gefocust kunnen werken.

Working 9 to 5? Zo eenvoudig is het al lang niet meer. De coronapandemie en de war for talent hebben het werkveld serieus door elkaar geschud. Het kantoor krijgt veel meer een sociale functie en wordt een inspirerende ontmoetingsplek. En flexibiliteit op de werkvloer is al helemaal niet meer weg te denken. Reflecteert je kantoorinrichting keuzevrijheid, dan is dat een extra troef.

Flexplekken

Op woensdag wordt er massaal van thuis uit gewerkt en op vrijdag is het full house want dan is er de drink die het weekend inzet. Een slimme kantoorinrichting past zich voortdurend aan aan de mensen die er elke dag komen werken. Flexplekken leggen de basis in een flexibel kantoor. Ze zorgen ervoor dat de werkplek op thuiswerkdagen toch niet kil of leeg aanvoelt, en verhogen de productiviteit.

In een flexibele kantoorruimte wordt de coffeecorner ook gebruikt voor een meeting, en kunnen nog andere plekken meerdere doelen dienen zonder dat er met tafels gesleurd moet worden. Functionaliteit, maar zeker flexibiliteit, zijn een belangrijk onderdeel van het interieurconcept.

Think outside the (meeting)box

Een kantoor is niet langer praktisch, strak en zakelijk. Statische bureaus worden vaker vervangen door modulaire meetingboxen. Ze creëren intiemere zones op kantoor, zonder permanente veranderingen te maken. Telefoneren, brainstormen of een kort overleg met je leidinggevende, in een flexibele vergaderbox kan het perfect zonder collega’s te storen. Multifunctionele meubels en ruimtes, maar ook verplaatsbare wanden en comfortabele zitmeubels geven je kantoor karakter en dynamiek.

Het nieuwe werken

Op kantoor kom je werken, maar ook lunchen met collega’s of bijkletsen met je manager. En daar speelt de interieurervaring slim op in. Een modern kantoor is een plek waar je werknemers graag komen. Een cosy coffeecorner of toffe bar waar samen geluncht kan worden is een meerwaarde. Maar ook de juiste verlichting, een optimale klimaatbeheersing of een inspirerende coworkingzone verhogen het werkgeluk van je medewerkers en lokken ze naar kantoor.

Flexibiliteit is niet meer weg te denken in het werkveld en dat trekken we graag door in de inrichting van jouw kantoor. Een flexibele workspace is een omgeving die prikkelt, verrast en inspireert, maar waar ook optimaal gewerkt kan worden. We denken graag functioneel, maar focussen vooral op beleving.

Benieuwd hoe we jouw kantoor een frisse injectie kunnen geven?

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking

Kennismaken