blog

Waarom een slim lichtplan in de horeca zo belangrijk is

Een horecainrichting zonder strak lichtplan is als een bar zonder cocktails. Het juiste type licht zorgt voor sfeer, trekt klanten binnen en tilt je zaak naar een hoger niveau. Het is een heel belangrijk onderdeel van het design en de interieurervaring.

Verlichting geeft de beleving van je zaak mee vorm. Het is functioneel, maar zorgt vooral voor sfeer en uitstraling. Licht hoort bij het design, net als de bar, stoelen of materialen in het interieur. Zonder de juiste verlichting komen vormen, structuren en kleuren niet tot hun recht.

De juiste verlichting werkt als een magneet. Warm licht aan de gevel, een goed verlichte inkom, sfeerlicht aan de tafels, goed uitgekozen lichtarmaturen trekken de aandacht, dragen bij aan de sfeer en maken de totaalbeleving compleet. Wanneer de klant de deur binnenstapt, moet alles kloppen: van de menukaart tot het kleurenpalet en de verlichting in je zaak.

Een lichtplan met oog voor je concept

Het lichtplan is een heel belangrijk onderdeel van het concept en design. Een grondplan schetst waar verlichtingspunten nodig zijn, maar ook de sfeer die je voor ogen hebt, is bepalend voor het type verlichting in je zaak. Een goed uitgedachte interieurervaring voelt aan als een coherent geheel, en daar speelt ook de verlichting een belangrijke rol in.

De basisverlichting is eerder technisch, functioneel en zorgt ervoor dat de verschillende ruimtes voldoende verlicht worden. Zeker in de keuken moet er een zekere lichtsterkte en lichtkleur worden nagestreefd om optimaal te kunnen werken. Ook de decoratieve sfeerverlichting is onderdeel van een slim lichtplan. Led tafellampjes, indirecte verlichting of een wandarmatuur dat in het oog springt, zorgt voor een interieurervaring die blijft hangen.

Flexibel in elke situatie

In elke horecazaak zorgen we dat er met verschillende sferen gewerkt kan worden. Een zakelijke lunch, een intiem diner, volop zon of eerder grauw, met dimbare verlichting creëren we op elk moment van de dag of het jaar een andere sfeer en lichtsterkte. Maar ook een tafelherschikking vraagt aangepaste verlichting. In ons plan houden we daar rekening mee. Met aanpasbare oplossingen kan de richting, plaatsing of lichtintensiteit makkelijk gewijzigd worden.

En altijd comfortabel

Het comfort van de gasten, maar ook dat van het personeel staat centraal. Er moet vlot gewerkt kunnen worden, maar ook de menukaart moet leesbaar zijn en het bord moet eruit springen. Met een lichtplan dat op punt staat, bezorg je je gasten een onvergetelijke ervaring.

Wil jij ook een unieke interieurinrichting voor jouw horecazaak? Steek even je licht op bij ons en wie weet tillen wij jouw zaak binnenkort naar een hoger niveau.