blog

Zo pak je de renovatie van jouw feestzaal of seminariezaal aan

Verander je die karakterloze feestzaal in een indrukwekkende droomlocatie, dan maak je niet alleen de beleving van elke gast compleet, maar doe je ook een investering die rendeert. Nog meer dan vroeger is een feestlocatie of seminariezaal een wauw-ervaring. En laat een nazinderende totaalbeleving nu net onze expertise zijn.

Of er nu een huwelijk of klantenevent gepland staat, elke organisator pakt graag uit met een indrukwekkende locatie. De feestlocatie of seminariezaal is een meerwaarde, ze brengt gasten bij het binnenkomen meteen in de juiste mood en zindert zelfs na het feest of event nog lang na. Benieuwd hoe wij gasten ook in een feestzaal onderdompelen in een heel bijzondere interieurervaring?

Zorg voor een boeiende uitstraling

De feestzaal is al lang niet meer ‘het zaaltje dat wordt afgehuurd’. Bij elk event of feest draait het rond het creëren van een unieke ervaring. Hoe kan jouw locatie business en pleasure stijlvol en origineel combineren? En hoe springt jouw trouwzaal eruit? De sfeer en uitstraling van je locatie zijn alles, en net als bij horeca-inrichting wordt de identiteit van je feestzaal of seminariezaal helemaal doorgetrokken in het interieur. Bij het inrichten van een zaal ligt de focus op de vier muren en vooral op het plafond. Een spectaculaire vormgeving of verlichting als blikvanger maakt elke ruimte meteen boeiend. Uiteraard is ook de keuze van het meubilair en het indekken van de tafels bepalend voor de uitstraling van het evenement.

Garandeer een vlotte service

Een seminariezaal of feestlocatie krijgt op een paar uur tijd heel veel volk over de vloer, niet alleen gasten, maar ook extra personeel. Bij de inrichting of renovatie is het dus belangrijk dat de flow goed zit. Kan er vlot gewerkt en vooral bediend worden? Een slim ingerichte zaal kan snel switchen van sfeer en heeft een heel flexibele opstelling. Ook de verlichting moet je snel en vlot kunnen aanpassen. En dat ook de akoestiek of klankkwaliteit een event kan maken of kraken, spreekt voor zich. Tot slot is ook voor de vloer een belangrijke rol weggelegd. Kan hij tegen een stootje en is hij makkelijk in onderhoud? Heel wat zaken dus om mee te nemen dus bij het vormgeven van het interieurconcept.

Maak een vliegende start

Veel boekingen liggen al vroeg vast en een feest voor 200 man stel je niet zo makkelijk even uit. De renovatie van je feestzaal hangt dus nauw samen met een heel strakke deadline. En deadlines, daar houden wij stiekem wel van. We werken met ons team steeds naar de deadline toe en doen er alles aan om die te halen. Zo kan jij zonder zorgen de feesten of events inplannen en maak je een vliegende start, nog voor je goed begonnen bent.

Party time! Maar geen idee hoe je jouw feestzaal nieuw leven moet inblazen? Wij denken heel graag mee, zodat we een beleving kunnen creëren die rendeert en gasten, feestvierders en bezoekers verbaast. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Bekijk ons gratis inspiratieboek en ontdek wat wij als interieurarchitect voor jou kunnen betekenen

Download nu