blog

Een luxehotelkamer inrichten, zo pakken wij het aan

Een optimale hotelbeleving prikkelt alle zintuigen. Zodra gasten de kamer binnenstappen, kijken ze hun ogen uit en voelen ze zich comfortabel. Een nachtje in een luxehotelkamer is sowieso een ervaring. En het is vooral de interieurinrichting die de beleving weergaloos maakt en naar sterrenniveau tilt.

Exclusieve materialen

De juiste kleuren en materialen zetten de toon en brengen je gasten meteen in de mood. De luxe die ze al in de lobby, bar of het restaurant ervaren, trek je door tot in de kamer met zorgvuldig uitgekozen materialen die klasse uitstralen. Natuursteen in de badkamer, messing-accenten of rijke en aaibare stoffen geven de kamer een luxelook. Dat je bij de materiaalkeuze voor een hotelkamer rekening houdt met makkelijk en snel onderhoud, spreekt voor zich.

Optimaal comfort

In een luxekamer wil je het comfort bieden waar gasten naar verlangen, maar thuis misschien niet hebben. Naast luxe is comfort dus essentieel voor een optimale hotelbeleving. Het bed blijft het belangrijkste element in de kamer. De kwaliteit is top en er is keuze tussen zachte of hardere kussens. Extra rust creëer je wanneer het bed niet zichtbaar is vanuit de deuropening. Ook dimbare verlichting, een spa-ervaring in de badkamer, goede akoestiek of uitstekende ventilatie tilt het comfort naar een hoger niveau.

Extravagante accessoires

Van kunst aan de muur tot designvazen of de nieuwste espressomachine, ook details en decoratie maken deel uit van het totaalconcept. Unieke meubels en accessoires op maat geven de kamer een upgrade. Een bedsprei of kussens die lokaal en met de hand gemaakt zijn bijvoorbeeld, geven een luxekamer een extra touch.

Innovatieve technologieën

In het tijdperk van digitale transformatie blijft ook de hotelsector niet achter. Zeker in een luxehotel is elke gastervaring persoonlijk en zorgeloos. Keyless entries zijn intussen standaard geworden. Via een slimme thermostaat kan de gast de kamertemperatuur regelen en smart tv’s bieden gepersonaliseerde content. Maar ook de watertemperatuur regelen van het bad of een kamer verduisteren via een spraakopdracht of smartphone-app, zijn innovatieve technologieën die meer en meer hun weg vinden naar hotelkamers en de ervaring van je gasten optimaliseren.

Doordacht concept

Een interieurervaring die boeit en aantrekt is vooral uniek en persoonlijk. Geen standaardinrichting dus, maar een vernieuwend concept waar de beleving klopt. De juiste interieurinrichting zet je hotel op de kaart. Het zorgt bij het binnengaan van de kamer voor een wauw-effect en foto’s van het interieur worden op sociale media gretig gedeeld. Als hospitality-experts geven wij jouw zaak een nieuwe identiteit, maar ook klasse en uitstraling. En dat zo’n doordachte interieurervaring een klantenstroom genereert en een boost is voor je zaak, is logisch.Kunnen jouw hotelkamers een upgrade gebruiken?

Wij denken graag mee hoe we het interieur sterrenklasse kunnen geven. The sky is the limit!

Contacteer ons