blog

Hoe begin je aan de inrichting van een feestzaal of seminariezaal?

Of er nu een hip huwelijk op de planning staat of een inspirerend event, iedereen wil een locatie die eruit springt en indruk maakt. Surf dus mee op de trend, investeer in het interieur van jouw feest- of seminariezaal en creëer een ervaring waar nog lang over gesproken wordt.

Een te kale of gedateerde zaal? Weinig kans dat potentiële klanten die voor het eerst over de vloer komen, overweldigd zullen zijn door de locatie. Wie een feest, seminarie of event organiseert, zoekt steeds vaker een originele, indrukwekkende en Instagramwaardige locatie. Wil je ook indruk maken met jouw feest- of seminariezaal? Maak dan het verschil met een unieke interieurervaring.

Spring eruit en creëer sfeer

Zelfs al heeft je zaal niet het karakter van een landelijke hoeve of industriële fabriekshal, een goed uitgewerkte interieurervaring springt in het oog en blijft hangen. Met de juiste belichting en warme materialen bijvoorbeeld, geef je zelfs een heel gewone zaal, sfeer en karakter. Houten wandpanelen beschermen beter tegen vuil en geven vooral een warmere uitstraling. Met transparante gordijnen speel je dan weer met licht. Hoe maak je het plafond, maar ook de wanden van je zaal, boeiend?

Denk aan een flexibele opstelling

De ene keer staat een klein event gepland, de andere keer een businessmeeting of dansfeest. In een slim ingerichte zaal is veel mogelijk. Denk aan een flexibele opstelling wat meubels betreft, maar ook aan aanpasbare oplossingen of sferen voor verlichting. Ook een vloer moet veel kunnen verdragen in een feestzaal. Een slim ingerichte zaal is sfeervol, maar is tegelijk een sober canvas. Zo kunnen sfeer en design nog worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de gasten.

Overtuig met slimme technieken

Niet alleen sfeer, ook de kwaliteit van een productie of de klank kunnen een event maken of kraken. De aanwezigheid van moderne technieken tilt een feest- of seminariezaal naar een hoger niveau. Een heel sfeervol plafond zorgt voor een wauw-effect bij het binnenkomen van de ruimte, maar ook technisch is er voor het plafond een grote rol weggelegd. Over de akoestiek is goed nagedacht, maar ook ventilatie bijvoorbeeld zit weggewerkt in het plafond en verhoogt zo het comfort van elke gast.

Inside focust op beleving, maar denkt ook praktisch en functioneel. Benieuwd hoe we jouw feestzaal of seminariezaal een onvergetelijke hospitality-injectie kunnen geven? We weten wat werkt en loodsen onze klanten op een vlotte manier door het hele traject.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Bekijk ons gratis inspiratieboek en ontdek wat wij als interieurarchitect voor jou kunnen betekenen

Download nu