blog

Waarom een ontspanningsruimte op kantoor niet mag ontbreken

Een volledig uitgeruste fitnesszaal installeren is geen must, maar toch is ook ontspanning een essentieel onderdeel van een geslaagde kantoorinrichting. Een ontspanningsruimte laadt de batterijen op van je werknemers, stimuleert de creativiteit en boost het imago van je bedrijf.

Een modern kantoor is een werkplek waar je werknemers graag komen en waar iedereen zich goed voelt. Een geslaagde kantoorinrichting is dan ook een beleving, een plek die prikkelt en de creativiteit stimuleert. Meer en meer bedrijven voorzien een ontspanningsruimte in het totaalconcept, een space om de batterijen terug op te laden.

Beleving op kantoor

Dat corona de eisen van de werknemers heeft veranderd voel je ook op kantoor. Net als thuis willen werknemers hun laptop openslaan in een warme omgeving. Het contact met collega’s is een extra stimulans om naar het werk te pendelen, dus het kantoor krijgt veel meer dan vroeger een sociale functie. Ontspanningsruimtes of cosy corners zijn even belangrijk als vergaderzalen, stille focusruimtes of flexibele bureaus. Er moet gewerkt worden, maar ook volop geleefd. Work hard, play hard.

Een ontspanningsruimte die werkt

Na het halen van een deadline het hoofd leegmaken in de coffeecorner. De brainstorm met de collega’s onderbreken voor een spelletje tafeltennis. Of een loungeruimte om te bekomen van een lastige call. Een ontspanningsruimte trekt je werknemers even weg van hun desks en to do’s. Ze kunnen er de zinnen verzetten, benen losgooien of batterijen opladen. Met een eigen look-and-feel is het een ruimte die aantrekt. En die ervoor zorgt dat je werknemers optimaal presteren.

Een modern kantoor als visitekaartje

Je kantoor is je uithangbord en een versterking van je merk. Het is een ruimte waar je graag mee uitpakt. Klanten imponeren doe je met een beleving en een werkplek die eruit springt. Een kantoor dat out of the box durft te denken, trekt aan. Dat naast functionaliteit ook ontspanning en well-being een topprioriteit is binnen het bedrijf laat een indruk na. In de ‘war for talent’ is dat een serieuze streep voor.

Wil jij ook een kantoorinrichting waar je werknemers zich opperbest voelen en dus optimaal presteren?

Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismakingsgesprek.

Contacteer ons