blog

Zo haal je de kilte uit een groot kantoor

Zeker nu we allemaal de verwarming wat lager zetten, is het belangrijk dat je kantoorinrichting aangenaam warm en sfeervol aanvoelt. Volop inzetten op beleving maakt van jouw kantoor een tweede thuis, een inspirerende werkplek waar collega’s graag komen werken, optimaal presteren en waar de koffie nog zo lekker smaakt.

Loungeruimtes en koffiecorners

Een koffie met de collega’s, heerlijk! En dat hebben we gemist tijdens het thuiswerken. Het kantoor wordt een inspirerende ontmoetingsplek. Er wordt gewerkt, maar ook gebrainstormd of samen geluncht. Genoeg aan je bureau gezeten? Dan is er ruimte om de benen te strekken of te ontspannen. Net dat zorgt ervoor dat iedereen op kantoor zich goed voelt en optimaal presteert.

Een goede akoestiek

Een kantoor waar de akoestiek slecht is, voelt kil aan. Teveel galm of echo leidt af en verstoort bovendien meetings, calls en vergaderingen. Met akoestische scheidingswanden, vloerbekleding of plafonds zorg je in elke ruimte voor een optimale akoestiek. En dat brengt weer meer rust, focus en warmte op kantoor.

Kleur hoort bij het design

Kleuren zetten niet alleen je branding in de verf, ze bepalen ook de sfeer op kantoor en werken vaak psychologisch. Een ruimte in een bepaalde kleur, een opvallende wand of kleurrijk meubilair, een goed doordacht kleurschema is een belangrijk onderdeel van de totaalbeleving.

Ook planten kunnen werken

Een modern kantoor is professioneel, maar ook warm en huiselijk. Groen en planten verhogen het werkgeluk en zorgen voor extra sfeer. Een grote plant in de vergaderruimte of groen dat hangt aan het plafond maakt de werkplek cosy én ook gezonder, want groen brengt rust en zuurstof.

Gordijnen en zachte materialen

De ruimtes inkleden met zachte materialen doet de kilte verdwijnen. Gordijnen op kantoor geven een heel huiselijke look and feel, maar hebben vaak ook een isolerende en geluiddempende werking. Daarom kunnen gordijnen ook in een vergaderzaal of glazen meetingbox een verschil maken.

De juiste verlichting

Wil je werknemers die een hele dag energiek en onvermoeid voor een scherm kunnen zitten, dan zijn de juiste lichtsterkte en een correcte lichtkleur cruciaal. Maar licht brengt ook de juiste sfeer op kantoor. Het geeft de beleving van je zaak mee vorm. Het is functioneel, maar zorgt vooral voor warmte en uitstraling.

Benieuwd hoe we van jouw kantoor een warme werkplek en een unieke hospitality-ervaring kunnen maken? Contacteer ons vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.