blog

Zo haal je rendement uit de inrichting van je horecazaak

Je wil je gasten een onvergetelijk moment bezorgen, maar wil vooral ook dat je horecazaak goed draait. Je winstmarges in balans houden, blijft dan ook een uitdaging. Investeren in een unieke interieurervaring kan het verschil maken op verschillende niveaus.

Met de stijgende inkoopprijzen en het personeelstekort in de horeca, is kosten besparen een serieuze uitdaging. Toch kan je vaak al met een aantal vrij eenvoudige ingrepen je winst verhogen. Je menu downsizen bijvoorbeeld. Met een kleinere menukaart beperk je ook je food waste. Slim omgaan met inkopen en het rendabeler maken van je recepten, kan een verschil maken in je omzet. Kies je producten met een verhaal, dan zijn je gasten meestal bereid om er iets meer voor te betalen. Ook je branding en marketing moeten goed zitten, en het slimmer inzetten van getraind personeel kan een bijdrage leveren aan je marges.

Look good, feel good

Echt het verschil maken, doe je dan weer met een rendabele interieurervaring. Investeer je in een unieke horeca-ervaring, dan werkt je personeel efficiënter en komen klanten graag terug. En daar draait het om. Vroeger was horeca veel klassieker. Nu zoeken klanten overal inspiratie en willen ze een wauw-effect wanneer ze een horecazaak binnenstappen. Een goed uitgedachte interieurervaring zorgt voor een beter gevoel bij klanten en personeel, en dus sowieso ook voor een hogere omzet.

Een goede flow

Het verschil maak je niet alleen met een knap interieur, maar ook met een horecazaak die praktisch is. Naast de uitstraling van je zaak wil je klant comfortabel genieten en moet het personeel efficiënt kunnen werken. Alles begint dus met een goed grondplan, een stevige basis waar we verder op kunnen bouwen.

Hoe kan je horecazaak zo efficiënt mogelijk worden gerund, met zo weinig mogelijk personeel? Goed nadenken over de positie van bar, keuken, tafels en de looproutes, loont. Het is belangrijk voor de klant, maar zeker ook voor alle medewerkers. Een efficiënt grondplan en een goed uitgedachte interieurervaring zorgen voor een vlotte bediening, tevreden klanten en een hoger rendement.

Wil jij ook het verschil maken met een rendabele interieurinrichting? Het vergt een zeker budget, maar het is een heel slimme investering voor de toekomst. Zo verhoog je niet alleen het werkgeluk van je personeel, maar blijf je je klanten boeien en komen ze graag terug.

Wil jij ook het verschil maken met een rendabele interieurinrichting?

Het vergt een zeker budget, maar het is een heel slimme investering voor de toekomst. Zo verhoog je niet alleen het werkgeluk van je personeel, maar blijf je je klanten boeien en komen ze graag terug.

Laten we kennismaken