blog

De vijf basisprincipes van een moderne kantoorinrichting

Veel kantoren waren lang praktisch, strak en vooral zakelijk. Tot de coronapandemie en de war for talent het werkveld serieus door elkaar schudden. Een andere manier van werken vraagt een frisse kantoorinrichting, een werkplek waar mensen met plezier naartoe gaan en waar medewerkers prettig en gefocust kunnen werken.

1. Een strak lichtplan

Een goed uitgedacht lichtplan is in kantoren nog belangrijker dan in de horeca. Wil je werknemers die een hele dag energiek en onvermoeid voor een scherm kunnen zitten, dan zijn de juiste lichtsterkte en een correcte lichtkleur cruciaal. Vergaderzalen moeten dan weer voldoende verduisterd kunnen worden voor projecties of calls. Een correct verlichte werkplek met genoeg daglicht is misschien wel de basis van een moderne kantoorinrichting.

2. De kracht van kleur

De tijd van de strakke, witte bureaus is voorbij. Kleur geeft energie en versterkt je branding. Mensen moeten liever naar kantoor komen dan dat ze thuis werken. Bij de keuze van de juiste kleuren hou je rekening met de ruimtes, maar ook met je merk. Soms is net een iets rustiger canvas nodig om je branding te doen spreken.

3. Een samensmelting met je branding

Wat wil je met je merk of bedrijf uitstralen? In een concurrentiële markt wil jij eruit springen en dat doe je met je branding, maar ook met je kantoorinrichting. Een interieurervaring die matcht met je branding is memorabel voor je klanten. Er wordt over gepraat en het laat een indruk na. En in de ‘war for talent’ is dat als bedrijf of merk een serieuze streep voor.

4. Functioneel en flexibel

Een interieurervaring houdt rekening met alles, ook met een eventuele uitbreiding van het team. Hoe zie je je team binnen twee jaar? Zijn er vaste dagen waarop er meer mensen naar kantoor komen? Een slimme kantoorinrichting is flexibel, een mix van gesloten en open ruimtes, en houdt vooral rekening met wie er werkt. Het comfort van de werknemer staat centraal. Net als de cosy coffeecorner, want die mag op een succesvolle werkplek niet ontbreken.

5. Een goede flow

Een moderne werkplek is dynamisch. Geen zin om acht uur aan een bureau te zitten, dan is er ruimte om de benen te strekken of om even te ontspannen of net te focussen. Ook een goede circulatie op de werkvloer is belangrijk en voorkomt dat je niet door de vergaderruimte naar de bar loopt bijvoorbeeld. Een goed uitgedacht grondplan is de basis van een succesvolle interieurervaring. Daarna komt het design: inspirerend, verrassend en cosy.

Inside heeft de expertise in huis om jullie vlot door het hele traject te loodsen, van ontwerp tot realisatie. Benieuwd wat we voor jullie kantoorinrichting kunnen betekenen? Contacteer ons.

Laat je inspireren door onze realisaties

Inside heeft de expertise in huis om jullie vlot door het hele traject te loodsen, van ontwerp tot realisatie. In ons lookbook vind je inspiratie voor jouw nieuwe kantoor.

download het lookbook