blog

Zo pak je de inrichting van je bar of restaurant aan

Minstens even belangrijk als de cocktails op de kaart of de producten op het bord zijn de setting, sfeer en beleving in een bar of restaurant. Niemand zit graag in een chaotische of kille zaak, of op een oncomfortabele barkruk. In een goed doordacht interieurconcept kan de klant volop genieten omdat de totaalervaring klopt en ook het personeel vlot kan werken.

Welkom! Een horecazaak binnenstappen is al meteen onderdeel van de beleving. Het is er warm, gezellig en de klant krijgt goesting om iets lekkers te bestellen en om er een fijne tijd te beleven. Een interieurervaring voelt aan als een coherent geheel. Het is een unieke ervaring die alle zintuigen prikkelt.

Oog voor detail én de interieurervaring

De identiteit van je onderneming wordt doorgetrokken in het interieur, zeker in de horeca. De persoonlijkheid van je horecazaak zit in de keuze van de verlichting, tafels of stoelen, maar ook in een goede workflow of slim doordacht concept. Vormgeving is belangrijk, maar ook functionaliteit en kwaliteit zijn cruciaal. Een stoel bijvoorbeeld zit comfortabel, maar beïnvloedt ook de sfeer in je zaak. Geluidsabsorberende materialen zorgen voor een goede akoestiek en dat verhoogt het comfort. It’s all in the details, maar ook in een goed doordacht interieurconcept.

Meer dan een mooi interieur

Inside denkt mee vanuit het standpunt van je klanten, maar ook vanuit het personeel. Is de bar functioneel? Worden de tafels vlot bediend? Zit de looproute naar de keuken goed? Die goede flow is deel van het succesrecept van je zaak. Het zorgt voor een vlotte bediening, aangename ervaring en een hogere omzet.

Een duurzaam decor voor jouw zaak

Een instagrammable decor trekt aan, maar is het ook duurzaam? Een knap interieurconcept rendeert en is futureproof. Het is mee met de trends en altijd een stap vooruit. Of het nu gaat over kleuren, texturen of materialen, een goed uitgedacht en duurzaam interieur gaat jaren mee en zorgt voor meer klanten en een hogere omzet.

De inrichting van je zaak gaat over zoveel meer dan de keuze voor nieuwe stoelen of verlichting. Wil je een interieurconcept met wauw-effect dat rendeert, laat je dan bijstaan door professionals. Enkel een interieurervaring die helemaal klopt, straalt de juiste sfeer uit naar de klanten toe.

Weet je niet hoe je jouw verhaal en interieurinrichting vorm kan geven?

Inside denkt heel graag met je mee zodat we in jouw horecazaak een beleving kunnen creëren die iedereen verbaast, ook de boekhouder.

Contacteer ons