Grandis

Exclusieve hotspot langs de Leie

01

Culinaire wijnbar

Met een naam die in het Latijn groots betekent en meer dan 400 topwijnen in het assortiment, moet ook het interieur van dit gloednieuwe restaurant aan de oude Leiearm in Deinze grandeur en klasse uitstralen. De gastronomische wijnbar huist op de benedenverdieping van een gloednieuwe woontoren van Leietop. Tafelen dus met zicht op de Leie en genieten van de beste wijnen uit alle werelddelen. Omdat wijn een hoofdrol speelt in dit verhaal, wil de eigenaar in het interieur graag een wijnkast als pronkstuk, net als een chefs table waar hij altijd gasten kan ontvangen.

Uitgevoerde diensten

Concept & design

Locatie

Deinze, België

02

Groots en toch intiem

Grote raampartijen trakteren de gasten op een prachtig groen zicht op de Leie. De open keuken en de indrukwekkende, led-verlichte wijnkast nemen de gasten mee op een culinaire reis voor alle zintuigen. Om binnen in de zaak toch genoeg intimiteit en sfeer te creëren, zetten donkere kleuren en natuurlijke materialen de toon. Semitransparante gordijnen geven genoeg doorkijk, maar maken het ook gezellig. Het staalwerk en de technieken die zichtbaar blijven in het plafond, geven het geheel een industrieel karakter, maar door het akoestisch spuit- en pleisterwerk blijft de ruimte toch heel sfeervol.

"Net als de gerechten en de selectie wijnen straalt ook de interieurbeleving grandeur en klasse uit. Zodra de klant Grandis binnenstapt, voelt hij dat over elk detail is nagedacht. Zo wordt het natuursteen van de bar doorgetrokken tot in het toilet. Alles voor die onvergetelijke ervaring."

03

Superdeluxe details

De grandeur van Grandis zit ook in de keuze voor luxematerialen. Een indrukwekkende centrale bar volledig in natuursteen, speciale verftechnieken op de muren, details in messing of het pièce de résistance: een imposante stijlvolle Hongaarse puntvloer van 1m80, uniek in België. De opvallende boogverlichting aan de tafels is maatwerk, net als de zitbanken. Een heel leuke extra is de voorbouw met overdekt verwarmd terras. Ook deze ruimte werd helemaal meegenomen in het totaalconcept, zodat de klanten meteen al bij het binnenkomen een warm welkom krijgen en een heel goed gevoel. Grande!

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases