Oxe

Grandeur en verrassend veel beleving in een statig pand

01

Stevige verbouwing

Het pand vlak bij het centrum van Lochristi was al jaren een restaurant. Toen het recent werd aangekocht door ondernemer Ronny Deschacht, werd het grondig verbouwd en kreeg de zaak een nieuwe identiteit. Chef Xavier Leys bleef achter het fornuis staan, maar ondernemer Deschacht – die altijd al droomde van een eigen horecazaak – wist wat hij wilde: een eigen familietafel waar hij gasten kon ontvangen en een wijnkast als pronkstuk, waar wijnen op perfecte temperatuur worden bewaard.

Uitgevoerde diensten

Concept, design & uitvoering

Locatie

Lochristi, België

02

Not just an ordinary bar

Stap je OX’E binnen, zie je in één oogopslag de indrukwekkende bar, de wijnruimte en al een deel van het restaurant. Of je er start met een aperitief, of de avond eindigt met een Old Fashioned, de barzone met de looks van een classy cocktailbar, nodigt uit om te genieten en nog wat langer te blijven. Ook de wijnkast in een bronzen metaallak is een blikvanger. De bogen, afgeronde hoeken en ronde vormen zijn een knipoog naar de grandeur van de Art-decostijl en worden in het hele restaurant doorgetrokken, tot zelfs in de toiletten. Bijzonder uitnodigend zijn de halfronde zitbanken in een luxueus blauwgroen fluweel, met een leuning in drie lagen. Een intiemere setting voor wie in alle rust en comfort wil dineren.

"De gasten worden verwend, met kwaliteitsproducten maar ook met een beleving. Van aan de bar tot in de toiletten, details tillen het restaurantbezoek naar een hoger niveau.”

03

Klasse en comfort

Een aanbouw met veel glas en zicht op de tuin geeft de villa een moderne en luchtige uitstraling. Door de flexibele tafelopstelling kan veel, van een intieme tête-à-tête tot een zakelijke lunch of diner met vrienden. De haard geeft warmte, gordijnen filteren het zonlicht en stralen klasse uit. Akoestische plafonds absorberen storend geluid en verminderen nagalm. In OX’E overheerst het gevoel van klasse en comfort, maar ook van transparantie. Grote raampartijen, zicht vanuit de zaal op de keuken en een goede flow in de zaak geven zowel klanten als personeel zuurstof. OX’E is een totaalbeleving, zeker wanneer ook een dj na het diner voor extra sfeer kan zorgen.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases