Kaffee André

Een nieuw concept voor een lange familietraditie

01

Eerbetoon aan de beste bakker

Kaffee André is een ode aan overgrootvader André, die bakker was en te vroeg is overleden. En dus moet de zaak in Ieper de gezellige sfeer van een warme bakkerij uitstralen, maar ook klasse. Een vleugje Parijs in Ieper. Met een heel hybride horecazaak wil de vierde generatie van een ondernemersfamilie op de historische Grote Markt van Ieper het verschil maken.

Uitgevoerde diensten

Concept, design & uitvoering interieur + terras

Locatie

Ieper, België

02

Beleving over de hele lijn

Het pand is lang en smal, en om een goede flow te creëren, zit de keuken achteraan. De open keuken zorgt voor beleving in de zaak en een goede doorstroom naar achter. Vooraan trekken de etalage van de bakkerij en de winkeltoog nieuwsgierige passanten binnen. De linkerkant van de zaak is eerder technisch ingedeeld, met winkeltoog, bar, sanitair, afwas en berging, rechts loopt het zitgedeelte door van voor naar achter. Een roze getinte zitbank nodigt uit om aan te schuiven voor un petit café, een gebakje, of een heerlijke lunch.

“Kaffee André baadt in de Parijse stijl die wij voor ogen hadden, weliswaar met een hedendaagse touch en de warme sfeer waar wij van houden. Onze overgrootvader André zou zo fier zijn op wat we hier samen realiseren."

Peter De GrooteZaakvoerder Kaffee André

03

Van ruwbouw naar Parijse bistro

De liefde voor Parijs sijpelt door in het hele interieur. Ronde tafels in marmer, bistrostoelen in fluweel en opvallende lichtarmaturen in combinatie met cementtegels geven de zaak de gezelligheid van een Franse bistro. Ook het terras springt eruit. De luifel met schaararmen zorgt voor een intieme setting, maar tegelijk een grootstedelijke look. Kaffee André is een nostalgische trip die toch fris en vernieuwend aanvoelt. Familiefoto’s aan de muur zijn een knipoog naar de tijd van toen, alle technieken in de zaak zijn modern en bijzonder up-to-date. Deze hybride zaak is helemaal mee, dat bewijst het volle terras en de vele klanten die er elke dag over de vloer komen.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases