La Fabrique

Industrieel karakter in een hypermodern shoppingcenter

01

Centre commercial

Hoewel de naam het misschien anders laat vermoeden, ligt La Fabrique in de food corner van Les Grands Prés, een bruisend shoppingcenter in Mons. Een interieurervaring creëren in een shoppingcenter blijft telkens weer een uitdaging. Er is niet alleen beperkte toegang voor zwaar transport, je moet ook rekening houden met de openingsuren, de strengere veiligheidsvoorschriften en het gebrek aan daglicht. Challenge accepted! Negen jaar geleden werd de zaak volledig ingericht door Inside, maar bij het verlengen van de huurovereenkomst vond de uitbater het tijd om de brasserie te vernieuwen. De extreme make-over werd ook deze keer aan Inside toevertrouwd, met als resultaat een opmerkelijk en heel karaktervol interieur.”

Uitgevoerde diensten

Concept, design & uitvoering

Locatie

Bergen (Mons), België

02

Bar als blikvanger

Gaat het metalen rolluik omhoog, dan kijk je frontaal op de bar, een heel indrukwekkende binnenkomer. De hoge backbar trekt alle aandacht naar zich toe, door het geroest metaal en de uitgestalde flessen, maar vooral door de warme indirecte verlichting in de achterwand van de bar. Hier kan je gezellig iets drinken, maar geniet je ook van een verse lunch, dat verklapt de transparantie naar de keuken wat verderop.

“Dit is niet de zoveelste brasserie in een shoppingcenter. Inside is erin geslaagd een uniek kader te creëren dat karakter heeft, maar ook praktisch is.”

03

Industriële karakter

‘La Fabrique’, de typo die in reliëf meegaat met de cementering op de muur, zet de toon. Industriële elementen geven deze brasserie karakter. Van het gepatineerde meubilair tot het geroest metaal en de open staalstructuur van het plafond, alles ademt een industriële stijl. De witte tegels tegen de wand aan de bar doen denken aan het atelier van een oude slager en de cementtegeltjes met patroon geven de zaak extra charme. Door de materiaalkeuze en de patine krijgt deze brasserie een ziel en lijkt ze voor de eeuwigheid bestemd.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases