Take Five

Een nieuw concept espressobar, een urban beleving

01

Industrieel hoekpand

De vroegere brouwerij van het Gentse stadsbier Gruut aan de voet van de bibliotheek De Krook is de ideale setting voor een urban koffiebar. De donkere voorgevel, hoge plafonds en grote ramen van het oude fabriekspand geven het pand een heel industriële look. Tel daar nog de ligging in een bocht van de Schelde bij en het zicht op de hypermoderne architectuur van De Krook, en je krijgt de perfecte cocktail voor een jazzy koffiebar met grootstedelijke allures.

Uitgevoerde diensten

Concept, design & uitvoering

Locatie

Gent, België

02

Out of the box en ongezien

Met een vrij beperkt budget wil barista en eigenaar Alexis Ywaska het toch groots aanpakken. De interieurinrichting is een co-creatie met Take Five. Een verrassend goede samenwerking zelfs! De espressobar wordt een nieuw belevingsconcept. Out of the box, bijna ongezien in België. Blikvanger is de grote bar met eiland, een vierkant in het midden van de open ruimte, waar tafels en zetels rondkomen. De materialen voelen heel warm en natuurlijk aan. De bar is afgewerkt met houten latjes in esdoorn en kerrock, de muren van het pand worden geschilderd in gebroken wit om de industriële look te behouden.

“De liefde voor koffie is groot en dat mag de bar ook uitstralen. De co-creatie met Inside was bijzonder fijn. Het budget was vrij beperkt dus het was een uitdaging. Maar we deelden de durf om groots te denken. Take Five moest de mooiste en beste koffiebar van Gent worden. Mensen komen binnen en zeggen ‘wauw’! De koffie is warm, de sfeer ook en toch hangt er een heel frisse vibe."

Alexis YwaskaZaakvoerder Take Five

03

Jazzy gezelligheid

Ondanks de grote ruimte straalt Take Five rust uit en hangt er een heel jazzy gezelligheid. Daar draagt de praktische flow in de zaak zeker toe bij, met een slimme positionering van de keuken en goed doordachte looproutes voor het barpersoneel. De open bar is het pronkstuk, waar opgeleide barista’s kwaliteitskoffie zetten, maar ook huisgemaakte limonades, verse thee of gezonde lunches serveren. Het is een koffiebar die je zo in New York of Stockholm verwacht en dat trekt aan. Er is een voortdurende flow van mensen, van studenten tot gewoon genieters. Ook in de zomer belooft het een hotspot te zijn, als het grote terras uitstaat. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste koffiebars van Gent. Een van de beste ook.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases