testimonial

Kaffee André

Voor Peter De Groote en zijn vrouw Nathalie is Kaffee André op de Grote Markt in Ieper al hun zesde zaak. Toch was het de allereerste samenwerking met Inside. “Ik heb mijn buikgevoel gevolgd”, lacht de ambitieuze ondernemer. “En samen hebben we in Ieper echt wel het verschil gemaakt.”

“De samenwerking verliep correct en zorgeloos. Een meerwaarde voor een ondernemer met weinig tijd (lacht).”

Kaffee André is een familiezaak en een eerbetoon aan overgrootvader André, die bakker was en te vroeg is overleden. Het concept is een nostalgische trip die toch fris en vernieuwend aanvoelt, zeker nu ook dochter Zoë en haar partner Simon Van Roose meewerken in de zaak. “Het moest een zaak worden in Ieper die eruitspringt en waar je zowel een croissant kan eten als kaviaar kan proeven”, vertelt Peter De Groote. “Alles huisgemaakt en lokaal. Het ijs bijvoorbeeld draai ik zelf. We serveren kwaliteit en willen klasse uitstralen.”

Puur op buikgevoel

Een kolfje naar de hand van Inside dus. Al was er van een samenwerking bijna geen sprake. “Het is een verhaal dat ik op de opening nog in geuren en kleuren heb verteld”, lacht de ondernemer. “Het idee om Kaffee André te openen, groeide tijdens de coronapandemie. Ik had al een bureau gecontacteerd voor de inrichting toen ik Ian ontmoette en hij vroeg of Inside ook eens een interieurconcept mocht voorstellen. Parijs werd de rode draad in hun ontwerp en ik voelde meteen de warme sfeer die ik voor ogen had. Toch besliste ik om met het eerste bureau in zee te gaan (lacht). Ik bleef wel met het concept van Inside in mijn hoofd zitten en had al meteen na mijn beslissing spijt. Na een gesprek met mijn vrouw heb ik al mijn moed bijeen geraapt en mijn buikgevoel gevolgd: ik heb Ian teruggebeld en gezegd ‘we gaan toch met Inside in zee’.

“Met deze interieurinrichting maken we het verschil. Klanten komen graag over de vloer en ook het terras zit vol. Het was een investering, maar vooral een heel slimme zet.”


Hoe hobbelig de rit ook begon, de samenwerking verliep bijzonder vlot. “We wisten allebei: we willen dat vleugje Parijs in Ieper. De zaak moest de gezellige sfeer van een bakkerij uitstralen, maar ook klasse. Het moodboard bespraken we samen in Brugge, bij Inside. We konden materialen of texturen voelen en met eigen ogen zien. Ook de kleuren voor gordijnen of zetels werden daar heel concreet. Zo kreeg het concept ook voor ons stapsgewijs vorm. Heel indrukwekkend vond ik in een latere fase het 3D-ontwerp. Zo konden we virtueel al eens echt Kaffee André binnenstappen.”

“Ik vond het een heel fijne en vooral zorgeloze samenwerking”, gaat Peter verder. “Ik ben een ondernemer en heb dus weinig tijd om alles op te volgen. Maar daar moest ik me geen zorgen over maken. We hadden een contactpersoon die alle werken heeft opgevolgd en ons voortdurend op de hoogte hield. Ook de prijsafspraken waren correct. Het is een investering, maar er waren op het einde van de rit geen verrassingen. We plannen binnenkort de inrichting van enkele B&B-kamers en ook daarvoor zal ik Ian van Inside weer bellen. En dit keer zonder enige twijfel! (lacht).”

Lees meer getuigenissen

Benieuwd naar het interieur?

Neem een kijkje binnen in Kaffee André en ontdek hun uniek concept.

Bekijk de case