blog

Een geslaagde kantoorinrichting als troef in de war for talent

Een memorabele interieurervaring op het werk laat een indruk na en versterkt je merk. Springt je kantoor eruit, dan trek je klanten aan, maar ook werknemers. En in de war for talent is dat een serieuze streep voor.

In het strikken of houden van talent speelt het fysieke kantoor een belangrijke rol. Meer dan ooit is een aantrekkelijk en fris kantoorgebouw een troef. Niet alleen je merk of visie, maar ook een gezellige koffiehoek of ontspanningsruimte kan aanstormend talent overtuigen om met jou in zee te gaan.

Van thuis naar kantoor

Na de coronapandemie trekken mensen minder vlot naar kantoor. Ze hebben ontdekt dat de koffie thuis beter is en dat ze een pak tijd winnen wanneer ze niet in de file staan of moeten wachten op een treinaansluiting.

Wil je mensen terug naar kantoor lokken, dan moet daar iets tegenover staan. Lekkere koffie, maar ook een inspirerend interieur waar elke werknemer zich goed voelt. Een geslaagde kantoorinrichting is een beleving die mensen aantrekt en werknemers gelukkig maakt. Een moderne werkplek is warm, huiselijk, maar ook professioneel.

Let’s meet!

Werken op kantoor heeft een hele grote troef: het contact met collega’s. Het kantoor wordt een plek van ontmoeten en co-creatie. Dat vertaalt zich in minder individuele werkplekken en meer ruimtes waar samenwerken gestimuleerd wordt. Meetings, brainstorms of contact met klanten, de kantoorruimte wordt veel meer een inspirerende ontmoetingsplek. En dat voel je in de beleving van het interieur. Een koffiehoek of bar wordt even belangrijk als een stille focusruimte of flexibele deskopstelling.

Een ontspanningsruimte die werkt

Komen we naar kantoor, dan willen we ook voor 100% aanwezig zijn. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Een gezonde en stimulerende werkplek besteedt aandacht aan het welzijn en werkgeluk van elke werknemer. Zo is er genoeg natuurlijk licht, verse lucht, maar ook ruimte voor ontspanning en beweging.

Na het halen van een deadline het hoofd leegmaken in de coffeecorner of een brainstorm onderbreken voor een rondje tafelvoetbal, een ontspanningsruimte trekt je werknemers even weg van hun desks en to do’s. Met een eigen look-and-feel is het een ruimte die prikkelt en ervoor zorgt dat je werknemers optimaal presteren.

Workspace branding

In de war for talent is een match met de bedrijfscultuur vaak doorslaggevend. Sollicitanten willen dan ook meteen voelen of hun persoonlijkheid aansluit bij het bedrijf. Laat je merk tot leven komen in de look-and-feel van je kantoor. Zet met knallende kleuren je bedrijfswaarden in de verf. Spring eruit door een kantoorinrichting die matcht met je branding.

Wil jij als bedrijf uitblinken in de war for talent? Verbaas klanten en toekomstige medewerkers met een interieurervaring op kantoor. We geven graag advies over hoe je met een inspirerende kantoorinrichting talent -maar ook thuisblijvers- aantrekt en vasthoudt.

Laat je inspireren

In ons gratis lookbook kan je zien hoe wij kantoren omvormen tot unieke werkruimtes met ruimte voor beleving.

Download gratis