Bar Bulot Zedelgem

High-end brasserie

01

‘De Hoeve’, een iconische locatie

In de verbouwde hoeve waar ooit Hertog Jan was, krijgt sterrenrestaurant Bar Bulot een vervolg. Het ruime gebouw behoudt zijn unieke uitstraling, maar wordt getransformeerd tot een heel eigentijdse plek, volledig in de lijn met het DNA van Bar Bulot: klassiek, maar met een twist. Een kruisbestuiving van nostalgie met innovatie en elegantie. Het zicht op de magnifieke kruidentuin is een extra troef die de beleving in Zedelgem alleen maar vergroot.

Uitgevoerde diensten

Concept, design & uitvoering

Locatie

Zedelgem, België

02

Transparant en toch intiem

De grootste ingreep is het inrichten van een extra open keuken in een van de bestaande zalen. Zeker op vlak van technieken is dit een uitdaging. Een imposante bar en buffetkast breekt de ruimte en zorgt voor een zachte overgang van keuken naar zaal. De koperen potten en pannen zijn een knipoog naar Bar Bulot Antwerpen. Lange, fluwelen zitbanken in het herkenbare blauw, witte gordijnen en verplaatsbare dividers geven een geborgen gevoel. Ze breken de vrij strakke ruimtes. De gordijnen zijn semitransparant, zodat de voeling en het contact met de grote, open keuken wel behouden blijft.

“Net als de gerechten krijgt ook de interieurbeleving in deze iconische hoeve extra diepgang. Klassiek en modern zijn perfect in balans, steeds met een knipoog naar Bar Bulot Antwerpen. Dit is veel meer dan een brasserie, dat voel je al bij het binnenkomen.”

03

Klassiek met een twist

Bij de inrichting wordt met de unieke architectuur van de verbouwde herenhoeve rekening gehouden, net als met de huisstijl en de sfeer van Bar Bulot Antwerpen. Zo worden het kenmerkende blauw en wit overal doorgetrokken. Het sereen witte tafellinnen is een belangrijk onderdeel van de look-and-feel, en geeft het geheel een klassevolle injectie. Bar Bulot Zedelgem is een high-end restaurant, schrijft Michelin in haar recentste gids, en daar draagt de interieurbeleving in dit restaurant zeker toe bij.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw nieuwe interieurinrichting?

Een sterke inrichting vraagt om een goed concept en doordachte indeling. In ons gratis lookbook voor horecainrichting vind je nog meer van onze realisaties toegespitst op jouw type zaak. Laat je verrassen!

Download het lookbook

Ontdek meer cases